Posjeta učenika iz Turske - Gimnazija Bayrampasa Anadoli Lisesi

15 Mar 2018
23915 puta

Presjedavajući Općinskog vijeća Senad Subašić i direktorica Gimnazije "Musa Ćazim Ćatić" Tešanj Aida Salkić primili su učenike i profesore iz Gimnazije Bayrampasa Anadoli Lisesi iz Turske.
Gimnazija "Musa Ćazim Ćatić" Tešanj i Gimnazija Bayrampasa Anadoli Lisesi iz Turske (Istanbul) su potpisale "Protokol o bratimljenju škola" 2015. godine. Potpisivanjem ovog protokola planirana je saradnja između osnovnih i srednjih škola iz BiH i odabranih ekvivalentnih škola u sklopu Ministarstva obrazovanja okruga Istanbul. Cilj potpisivanja ovog protokola jeste razvijanje veza na polju obrazovanja, ekonomije i kulture između ovih škola. Ovaj protokol je pripremljen oslanjajući se na protokol potpisan između Ministarstva obrazovanja FBiH, kao i Ministarstva za obrazovanje, nauku, kulturu i sport ZDK i Instituta Yunus Emre 2015.godine. Implementacija projekta predviđena jeu periodu 2015-2019.godine.
Direktor i profesori  naše škole su bili u posjeti Gimnaziji Bayrampasa Anadoli Lisesi u Turskoj u prošloj školskoj godini, te su ove godine predstavnici iste škole posjetili Gimnaziju " Musa Ćazim Ćatić" Tešanj. Ovom povodom u našu školu  stiglo je 15 učenika, 4 profesora i direktor škole g. MEHMET HİLESİ.

ocijeni
(0 glasova)

 

 

Aplikacije (uskoro)

Kontakti

Redakcija
t: +387 32 664 221
e: info@antena-radio.ba
Studio
t: +387 32 667 591
t: +387 32 667 592
e: antena.radio.jelah@gmail.com

Pronađite nas na:

 

Pošalji vijest

Pošalji vijest, fotografiju ili video na Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.