Stanje puteva na području općine Tešanj

28 Feb 2018
24569 puta

Snježne padavine proteklih dana su intezivirane, pa i pored dnevnog topljenja visina snježnog pokrivača iznosi oko 25 cm. Topljenje snijega tokom dana i niske temperature tokom noći značajano utiču na stvaranje poledice, zbog čega se vozačima skreće pažnja da voze maksimalno oprezno i da vožnju prilagode uslovima na putu, naročito u večernjim satima i na brdskim dionicama.

Na održavanju 101 km glavnih putnih pravaca i 44 km trotoara angažovano je 5 firmi, a putem 25 mjesnih zajednica održava se 197 km nekategorisanih cesta i 14 km trotoara.

Regionalne ceste u dužini 30 km i magistralne ceste u dužini 33 km kroz općinu Tešanj u nadležnosti su kantonalnih, odnosno federalnih organa.

Posebno je angažovana zimska služba JP RAD koja ulice drži prohodnim, iako zbog niskih temperatura so usporeno djeluje pa imamo taloženja snijega, posebno na trotoarima.

Firma Doboj putevi koristi poseban tretman na dionici Tešanjka-kružni tok, tako da se na ovoj često problematičnoj dionici, saobraćaj odvija bez problema. Firme KM Gradnja, Trans-kop i AB Trans čine sve da puteve u brdskim krajevima učine prohodnim.

Za očekivati je adekvatnu prohodnost cesta, ali i obavezno korištenje zimske opreme kako bi se izbjegli zastoji u odvijanju saobraćaja. Niske temperature naročito u jutarnjim satima pogoduju formiranju poledice, a dolinom rijeke Usore pojavu magle I smanjenu vidljivost. Stoga, vozačima savjetujemo da vožnju prilagode stanju i uslovima na putu, te da na put ne kreću bez zimske opreme.

ocijeni
(0 glasova)

 

 

Aplikacije (uskoro)

Kontakti

Redakcija
t: +387 32 664 221
e: info@antena-radio.ba
Studio
t: +387 32 667 591
t: +387 32 667 592
e: antena.radio.jelah@gmail.com

Pronađite nas na:

 

Pošalji vijest

Pošalji vijest, fotografiju ili video na Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.