Ministar za obrazovanje, nauku, kulturu i sport ZDK posjetio Tešanj

17 Nov 2017
26706 puta

Ministar za obrazovanje, nauku, kulturu i sport ZDK Mensur Sinanović posjetio je danas općinu Tešanj i u okviru radne posjete, u društvu Općinskog načelnika Suada Huskića, posjetio osnovne škole u Jablanici i Tešnju.
Sredstvima Vlade ZDK u OŠ Gazi Ferhad-beg Jablanica u toku je realizacija projekta toplifikacije, dok se u OŠ Huso Hodžić radi na sanaciji mokrog čvora u školskoj sali.

Vlada ZDK finansira nekoliko projekata kada su u pitanju škole na području općine Tešanj, između ostalih i projekat toplifikacije škole u Jablanici i sanaciju mokrog čvora u OŠ Huso Hodžić. Posebno želim naglasiti dobru saradnju sa Općinom Tešanj koja je uključena u većinu ovih projekata, a u projektima učestvuju i građani, i to može poslužiti kao dobar primjer drugim lokalnim sredinama, kazao je Ministar za obrazovanje, nauku, kulturu i sport ZDK Mensur Sinanović.

Općina Tešanj je isfinansirala projektnu dokumentaciju utopljavanja škola za škole koje to nisu imale. Želja nam je da bar jedna škola i sljedeće godine dobije novu fasadu, kazao je Općinski načelnik Suad Huskić.

Cilj današnje posjete je bio da se na terenu vidi kako napreduju radovi koji bi trebali biti završeni do kraja decembra.

ocijeni
(0 glasova)

 

 

Aplikacije (uskoro)

Kontakti

Redakcija
t: +387 32 664 221
e: info@antena-radio.ba
Studio
t: +387 32 667 591
t: +387 32 667 592
e: antena.radio.jelah@gmail.com

Pronađite nas na:

 

Pošalji vijest

Pošalji vijest, fotografiju ili video na Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.