PU Tešanj: Obavještenje povodom nadolazećih praznika

29 Apr 2022
13012 puta

Obavještavamo Vas da dolaskom Prvomajskih praznika , kao i Bajramskih blagdana, koji se preklapaju, najavljeno je okupljanje većeg broja građana na određenim prostorima na području općine Tešanj. Na platou Rastoke u Jelahu, najavljeno je održavanje proslave 2. Maja, na kojoj se očekuje prisustvo velikog broja građana /preko 10.000/ kao i okupljanja manjih ili većih grupa građana, na uređenim i neuređenim izletištima kao i prostorima obala rijeke Usore i Bosne, na području općine Tešanj.

Zbog očekivanih većih okupljanja građana, na manjem prostoru i ranijh iskustava povodom sličnih većih okupljanja građana, skrećemo pažnju građanima da povedu računa o ličnim stvarima/torbicama, novčanicima, satovima, nakitu i drugim vrijednim stvarima prilikom boravka na navedenim prostorima, na kojima boravi veći broj građana, jer je u ranijem periodu evidentirano veći broj krađa /džepo-krađa/, novčanika, torbica i slično.

Skrećemo pažnju da građani preduzmu mjere i na obezbjeđenu drugih vrijednih stvari zaključavanjem vrata, zatvaranjem prozora i slično, kao što su putnička motorna vozila, kuće, stanovi, pomoćni objekti, vikendice, poslovni prostori, proizvodni i skladišni prostori, a sve s ciljem da se onemoguće izvršioci krivičnik djela u otuđenju materijalnih dobara građana.

U slučaju uočavanja i nepoznatih lica, u blizini vozila ili objekata, kao i sva druga bezbjedonosno interesantna saznanja, prijaviti policiji, pozivom na telefonski broj 122 ili najbližoj policijskoj partoli, kaže se u informaciji iz PU Tešanj.

ocijeni
(0 glasova)

 

 

Aplikacije (uskoro)

Kontakti

Redakcija
t: +387 32 664 221
e: info@antena-radio.ba
Studio
t: +387 32 667 591
t: +387 32 667 592
e: antena.radio.jelah@gmail.com

Pronađite nas na:

 

Pošalji vijest

Pošalji vijest, fotografiju ili video na Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.