Potpisani ugovori u okviru Programa podrške marginaliziranim grupama

01 Jun 2017
28664 puta

U okviru projekta Program podrške marginaliziranim grupama, Američke agencije za međunarodni razvoj USAID (USAID/PPMG) u saradnji sa jedinicama lokalne samouprave, danas je u Općini Tešanj potpisano 14 ugovora. Sredstva za ovaj program su zajedno obezbjedile Američka agencije za međunarodni razvoj USAID i Općina Tešanj.

Ugovore su potpisali Jasmin Bešić, direktor Programa podrške marginaliziranim grupama i Općinski načelnik Suad Huskić, te 14 aplikantica (Suada Mujkić - proizvodnja i prerada ljekovitog bilja, Jasmina Subašić - tašnar, Medina Mahmutović - proizvodnja pečene kocke, Hatidža Haušić - krojač, Mina Roša -stočarstvo, Emina Husanović - plastenička proizvodnja, Emina Podrugović - frizer, Ajla Đonlagić - organizacija događaja, Elmina Tokmić - frizer, Alma Kokić – frizer/kozmetičar, Alisa Hatkić-Davarović - kreacija ukrasnih predmeta, Ivana Mandić - fiziotarapeut, Erna Hasanbašić - kozmetičarka i Himzeta Mujkanović – autolimar.

U konačnici danas potpisujemo ugovore, i ova sredstva će omogućiti nova radna mjesta ali i nove poslovne subjekte. Na taj način povećavat će se i obim broja zaposlenih, ali i prihodi stanovništva općine Tešanj, kazao je Općinski načelnik Suad Huskić.

Pomoć je usmjerena marginaliziranim grupama žena koje su u dugoročno nepovoljnom položaju i koje se, prema brojnim statističkim podacima, svakodnevno dovode na margine društva. U okviru ovog projekta za projekte na području općine Tešanj obezbijeđeno je 90 hiljada maraka.

ocijeni
(0 glasova)

 

 

Aplikacije (uskoro)

Kontakti

Redakcija
t: +387 32 664 221
e: info@antena-radio.ba
Studio
t: +387 32 667 591
t: +387 32 667 592
e: antena.radio.jelah@gmail.com

Pronađite nas na:

 

Pošalji vijest

Pošalji vijest, fotografiju ili video na Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.