Dan poduzetništva u Mješovitoj srednjoj školi Tešanj

01 Mar 2017
25904 puta

Mješovita srednja škola, Tešanj povodom Dana poduzetništva organizovala je dana 28.02.2017. godine svečanu manifestaciju „Poduzetničkim učenjem do vlastite poduzetničke djelatnosti“ , u okviru koje je potpisala četiri nova sporazuma sa partnerima: „ Socksmaker 3 d.o.o Tešanj, LockWood Bih d.o.o Tešanj, BIO ŠAMP d.o.o Tešanj i Srednja mješovita škola Zijah Dizdarević, Fojnica”. Projektom ove saradnje našim učenicima će biti omogućeno da praktično primjene ono što u teorijskoj nastavi uče. Cilj ove saradnje jeste osposobljavanje što kvalitetnijeg kadra za potrebe tržišta rada.

Održana su predavanja u odjeljenjima od strane slijedećih predavača: Tea Mustafić, administrativni menadžer firme Socksmaker 3, Nazif Hamzić, direktor firme LockWood, Fahir Hasanić, direktor firme BIO-ŠAMP, Merima Sijarić, direktorica Srednje škole „Zijah Dizdarević“ Fojnica. Također je organizovana radionica za učenike završnih razreda na temu „ BIZNIS PLAN“ od strane mr. ekonomskih nauka Ermine Salkičević-Dizdarević.

Učenici škole zajedno sa profesoricom bosanskog jezika Nadinom Bešlagić su pripremili prigodan kulturno – zabavni program, kroz koji su prikazali gostima projekte i prijateljstva koja su sklopili u predhodnom periodu. Prisutnima se obratio direktor MIC-a, Školski centar Velenje Darko Lihteneker, i dao kratak osvrt na dugogodišnju saradnju između Mješovite srednje škole i Školskog centra, i iskoristio je priliku da pohvali naše učenike koji su na školovanju u Velenju.

Našim gostima, uposlenicima i učenicima se obratio i direktor Mješovite srednje škole, Tešanj Muharem Saračević, koji je u svom govoru naglasio da je Škola orjentirana prema tržištu rada, kroz uvođenje novih zanimanja za potrebe poslodavaca.

Ova saradnja može biti primjer i ostalim školama unutar BiH i šire, ali i privrednicima koji su također spremni podržavati obrazovne ustanove u usavršavanju dobrog i kvalitetnog kadra za potrebe tržišta rada.

(MSS Tesanj - Fotosekcija)

ocijeni
(0 glasova)

 

 

Aplikacije (uskoro)

Kontakti

Redakcija
t: +387 32 664 221
e: info@antena-radio.ba
Studio
t: +387 32 667 591
t: +387 32 667 592
e: antena.radio.jelah@gmail.com

Pronađite nas na:

 

Pošalji vijest

Pošalji vijest, fotografiju ili video na Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.