OBILJEŽENA EVROPSKA SEDMICA ROBOTIKE U TEŠNJU

EU Robotics Week (ERW) projekat je namijenjen promociji robotike, programiranja i STEM edukacije u gradovima Evrope.

ERW je osnovan 2011. godine na Evropskom forumu za robotiku, te se od tada jednom godišnje, a ove godine u periodu od 14. do 16. novembra, obilježava sedmica robotike širom Evrope kroz održavanje radionica, predavanja, takmičenja, izložbi – bilo šta što bi omogućilo da se robotika i tehnologija predstave što široj populaciji i prvenstveno djeci.

15. novembra 2019.godine i Tešanj se upisao u evropske gradove koji obilježavaju Evropsku sedmicu robotike.

Događaju su prisustvovali nastavnici i direktori lokalnih osnovnih škola, gdje su se kroz prezentacije mogli upoznati o STEM obrazovanju u našoj državi, prvom pilot projektu uspostavljanja STEM učionice u Osmoj osnovnoj školi „Amer Ćenanović" Novo Sarajevo, rješenjima za kolaborativno učenje, iskustvima STEM obrazovanja u Hrvatskoj, te primjeni STEM obrazovanja u industriji.

Pored prezentacijskog dijela za nastavno osoblje, za učenike osnovnih škola organizovana je radionica robotike. Učenici iz 6 osnovnih škola (OŠ "Huso Hodžić", OŠ "Džemal Bijedić", OŠ "Rešad Kadić", OŠ "Mustafa Mulić", OŠ "1.Mart" i OŠ "21.mart") su kroz radionicu u trajanju od 3h imali priliku da sastave m:boot robota, programiraju i testiraju.

Ovom prilikom se zahvaljujemo svim učesnicima događaja, a posebno se zahvaljujemo partneru na realizaciji ove aktivnosti, predstavnicima firme Imtec doo, Jasmin Popaja i saradnicima.

ocijeni
(0 glasova)

 

 

Aplikacije (uskoro)

Kontakti

Redakcija
t: +387 32 664 221
e: info@antena-radio.ba
Studio
t: +387 32 667 591
t: +387 32 667 592
e: antena.radio.jelah@gmail.com

Pronađite nas na:

 

Pošalji vijest

Pošalji vijest, fotografiju ili video na Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.