Održan 13. sajam meda, pekmeza, voćnih delicija, eko bilja i eko stvaralaštva

U organizaciji UG Pčela, UG Sehara i UŽ Ruka iz Kloševića održan je 13. sajam pekmeza, voćnih delicija, eko bilja i eko stvaralaštva. Učestvovalo je 60 izlagača. Sajam su otvorili Načelnik mr. Suad Huskić i Sulejman Kartak pomoćnik Ministra u Vladi Ze-Do kantona.

Izlgačima i građanima su se obratili predsjednik UG Pčela Mahmo Husibegović, predsjednik UG Sehara Miralem Alić, Sulejman Kartak, predsjednik Udruženja pčelara Ze-Do kantona Munib Huseinagić. Program je moderirala Suada Mujkić predsjednica UŽ Ruka iz Kaloševića.

Dodijeljene su zahvalnice istaknutim pčelarima: Fuadu Prnjavorcu, Hasanu Haliloviću i Fehri Mustajbašiću. Priznanje je dodijeljeno i Fuadu Šišiću za podršku UG Pčela u vrijeme dok je bio Načelnik Općine.

Ova godina je bila veoma loša za pčelare, ali i one koji proizvode pekmez. Značajnijeg roda voća na velikom dijelu teritorije Općine nije bilo, a kiša i hladno vrijeme u predsezoni i sezoni uticalo je na slab prinos.

Tokom otvaranja Sajma Adna Smailbegović je otpjevala dvije pjesme, a na kraju su i članovi KUD iz Kraševa odigrali kolo. Pridružile su im se i žene iz UŽ Ruka.

Tešanjski dnevnik

ocijeni
(0 glasova)

 

 

Aplikacije (uskoro)

Kontakti

Redakcija
t: +387 32 664 221
e: info@antena-radio.ba
Studio
t: +387 32 667 591
t: +387 32 667 592
e: antena.radio.jelah@gmail.com

Pronađite nas na:

 

Pošalji vijest

Pošalji vijest, fotografiju ili video na Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.