U Tešnju održan radni sastanak na temu izrade Gender akcionog plana Općine Tešanj

20 Maj 2019
344 puta

17. maja 2019. godine sa početkom u u 12.00 sati, u staroj sali Općinskog vijeća Tešanj, održan je prvi u nizu radnih sastanaka na temu izrade Gender akcionog plana Općine Tešanj.


Naime, obzirom da naša Općina nema izrađen akcioni plan u čijem je fokusu poboljšanje položaja žena, na prijedlog Mirele Buljubašić upućenog Komisiji za ravnopravnost spolova Općine Tešanj, kreće se u izradu istog.
Na jučerašnjem sastanku su bile prisutne članice različitih politickih partija naše općine, kao i žena aktivnih u nevladinom sektoru. Cilj je okupiti žene s nase općine koje su aktivne na različitim društvenim poljima u cilju kreiranja što kvalitetnijeg akcionog plana. Stoga, ovim putem pozivamo sve žene, koje zanima ova tematika, da nam se pridruze pod motom "Mi najbolje znamo šta želimo i šta nam treba, jer, mi smo važne."
Pored Mirele Buljubašić i Alise Ramić Dudić, predsjednice Komisije za ravnopravnost spolova, sastanku su prisustvovale i: Emina Ajanović, Suada Mujkić, Jasmina Jabandžić i Senaida Karagić.

ocijeni
(0 glasova)

 

 

Aplikacije (uskoro)

Kontakti

Redakcija
t: +387 32 664 221
e: info@antena-radio.ba
Studio
t: +387 32 667 591
t: +387 32 667 592
e: antena.radio.jelah@gmail.com

Pronađite nas na:

 

Pošalji vijest

Pošalji vijest, fotografiju ili video na Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.