Amnesty International izdao upozorenje za putovanja u SAD

08 Avg 2019
572 puta

Ovisno o njihovom spolu, rasi, zemlji porijekla, etničkoj pripadnosti i seksualnoj orijentaciji, posjetitelji mogu biti izloženi većem riziku da budu meta oružanog nasilja

Amnesty International (AI), zbog oružanih napada, izdao je upozorenje onima koji planiraju posjetiti Sjedinjene Američke Države (SAD), javlja Anadolu Agency (AA).

Organizacija za ljudska prava, sa sjedištem u Velikoj Britaniji, izdala je upozorenje putnicima, koji planiraju putovanje u SAD da budu "izuzetno oprezni" zbog oružanih napada.

Amnesty International poziva sve širom svijeta na oprez, uz savjete o putovanju u Sjedinjene Države te da naprave "planove za vanredne situacije".

Savjete za putovanja objavili su zbog sve češćih oružanih napada u SAD-u. U upozorenju je navedeno da oni koji posjećuju SAD trebaju uvijek biti na oprezu. Iz Amnesty Internationala su podsjetili da se svugdje u zemlji može pronaći oružje.

Posjetiocima se savjetuje da se drže dalje od gužvi, posebno kulturnih događaja, mjesta za vjerske obrede, škola i tržnih centara.

Onima koji planiraju posjetiti SAD traže da budu oprezni u lokalnim barovima, noćnim klubovima i kockarnicama.

Ovisno o njihovom spolu, rasi, zemlji porijekla, etničkoj pripadnosti i seksualnoj orijentaciji, posjetitelji mogu biti izloženi većem riziku da budu meta oružanog nasilja.

Naveli su i da je SAD dužan pružiti zaštitu posjetiteljima dodajući da do sada nisu uradili ništa po tom pitanju.

U oružanom napadu u El Pasu, u saveznoj američkoj državi Texas, koji se dogodio početkom sedmice, poginule su 22, a ranjeno 26 osoba.

U napadu na prodavnicu Walmart u trgovačkom centru Cielo Vista, ranjene su 24 osobe.

U SAD-u je tokom vikenda izveden oružani napad, a samo nekoliko sati kasnije u napadu u Ohiju poginulo je najmanje devet ljudi.

ocijeni
(0 glasova)

 

 

Aplikacije (uskoro)

Kontakti

Redakcija
t: +387 32 664 221
e: info@antena-radio.ba
Studio
t: +387 32 667 591
t: +387 32 667 592
e: antena.radio.jelah@gmail.com

Pronađite nas na:

 

Pošalji vijest

Pošalji vijest, fotografiju ili video na Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.