Doboj Jug: Uskoro novo komunalno vozilo za prikupljanje otpada

Potpisivanjem Ugovora o dodjeli grant sredstava na svečanoj ceremoniji u prostorijama Ambasade Japana u Sarajevu, načelnica općine JASMINKA BEGIĆ uspjela je obezbjediti svu potrebnu dokumentaciju i ispoštovati itekako iscrpne pocedure donatora kako bi nam se omogućila dodjela grant sredstva u iznosu od 77.156 eura ( oko 150.904 KM ) za nabavku novog komunalnog vozila za prikupljanje otpada.

Zamjena starog vozila za prikupljanje otpada koje je oštećeno u majskim poplavama omogućit će unaprjeđenje prikupljanja i zbrinjavanja otpada, te sanitetskih uslova u našoj općini, a sve u cilju zajedničkog jačanja segmenta zaštite okoliša kao što to rade i sve moderne evropske zajednice.Svečanu ceremoniju svojim prisustvom uveličao je i ambasador Japana u Bosni i Hercegovini HIDEO YAMAZAKI ističući da su sredstva za finansiranje projekta dio sredstava namjenjenih za sanaciju od poplava u iznosu od 5 miliona eura / oko 10 miliona KM / koje je Japan obećao na donatorskoj konferenciji u julu 2014.godine.

Amabasada Japana u Bosni i Herecegovini mobilizovala je sve dostupne programe finansiranja projekata kako bi podržala obnovu i oporavak Bosne i Hercegovine od prošlogodišnje prirodne katastrofe. Ova donacija odnosno grant sredstva su bila neophodna za našu općinu posebno za rad komunalnog preduzeća jer su majske poplave nanijele štetu vozilu za prikupljanje otpada što mi je ukazivalo na hitnost da se na vrijeme uključim i apelujem prema donatoru da se pokuša riješiti i ovaj problem koji je stvarao poteškoće u radu preduzeća.

"Od momenta kada sam se direktno uključila u razvoj zajednice želim da usmjerim svoju snagu da pronađem načine kako ojačati kapacitete i unaprijediti rad komunalnog preduzeća jer su i oni dio naše zajednice odnosno pomoći im i podržati ih u namjerama i ciljevima koje su planirali u narednom periodu kako bi smanjili rizike za okoliš i zdravlje naših građana, a ova donacija koju sam uspjela izlobirati je od izuzetnog značaja. Moji planovi i ubuduće su u pogledu što kvalitetnije tehničke opremljenosti komunalnog preduzeća za kvalitetno obavljane djelatnosti kako bismo ostvarili savremene standarde u zaštiti okoliša jer uz dosadašnji uspješan rad i postavljanjem ovih ciljeva otvaraju se nove perspektive u radu i garancija za kvalitetno upravljanje otpadom na području naše općine, a svojim aktivizmom zaslužili su moju podršku i ona nije upitna, ne samo za ovo preduzeće već i druge aktere koji djeluju u zajednici i žele da poslujemo i međusobno se podržavamo. Općina će imati višestruku korist od ovog projekta jer osim što se jačaju kapaciteti ostvaruju se i uštede u općinskom budžetu jer bi morali vlastitim sredstvima i sredstvima komunalnog preduzeća izvršiti nabavku vozila, a realizacija ovog projekta predstavlja nam i dodatnu referencu za druge međunarodne projekte u kojima imamo namjeru učestvovati.“.
{fcomment}

ocijeni
(0 glasova)

 

 

Aplikacije (uskoro)

Kontakti

Redakcija
t: +387 32 664 221
e: info@antena-radio.ba
Studio
t: +387 32 667 591
t: +387 32 667 592
e: antena.radio.jelah@gmail.com

Pronađite nas na:

 

Pošalji vijest

Pošalji vijest, fotografiju ili video na Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.