P. A.

P. A.

Savez za sport i rekreaciju Federacije BiH je registovan u 2021. godini u cilju unaprijeđenja sporta i rekreacije u BiH.

Tokom 2022 godine realizovao je sledeće aktivnosti: Organizovao je ''Dane sporta i rekreacije'', Organizovao je sportsko rekreativnog programa za osobe s poteškoćama u razvoju u KS, Najbolji takmičari u savezu u prirodnom bodibildingu su učestvovali na međunarodnom takmičenjima.

Iz saveza su poručili da su zadovolji realizovanim aktivnostima te će tokom 2023 godine jos više raditi na promociji sporta i rekreacije u BiH.

Fabrika za proizvodnju alu i pvc sistema iz Usore, Alumont d.o.o. prva je i jedina kompanija iz ove branše a koja je ušla u top 10 brzo rastućih kompanija u Bosni i Hercegovini.

Poslovne novine su u saradnji s LRC-om uradile analitiku i rangiranje brzorastućih kompanija u BiH i regiji u okviru realizacije novog projekta pa je objavljena lista najbrže rastućih kompanija u Bosni i Hercegovini posljednjih godina.

Na pomenutoj listi a u prvih TOP 10 našla se i kompanija iz Žabljaka, Općina Usora.  Alumont d.o.o. je privatna kompanija koje je osnovana 2014. godine u Usori. Primarna djelatnost ove kompanije jeste proizvodnja alu i pvc sistema a sam koncept kompanije je izvozno orjentisan.

Nakon tri godine poslovanja, kompanija  Alumont ima  15 uposlenih i 90% svoje proizvodnje izvozi u zemlje europske unije.

„Ono što mogu reći jeste da sam zaista iznenađen i prije svega počašćen ovom informacijom i rezultatima. Naša poslovna politika je od prvog dana koncipirana tako da su kupac i kvalitet na prvom mjestu. Trudimo se svakoga dana, a evo i već tri godine zaredom da svake godine svoje poslovanje podižemo na stepenicu više. Evo, kao što i rezultati govore, od samog osnivanja pa do danas mi smo u uzlaznoj putanji i drago nam je što ostvarujemo zadane ciljeve“ ističe direktor i vlasnik ove kompanije, gospodin Husein Mešić.

„Mi prije svega 90% svojih proizvoda plasiramo na tržište europske unije koje je po mnogo čemu posebno i zahtjeva posebne standarde i kvalitetu. Sada kada smo sigurno i kada znamo da zadovoljavamo najviše svjetsske i europske standarde u 2018. godini strateški plan nam je proširiti svoju djelatnost i na domaće tržište, prije svega tržište Bosne i Hercegovine.“ dodaje Mešić.


Treba istaći i to ova kompanija redovno izmiruje sve svoje obaveze prema državi, poslovnim partnerima kao i uposlenicima koji su im na prvom mjestu.

„Ja sam u ovoj kompaniji već dvije godine i zaista sam prezadovoljan uslovima rada, benefitima kao i odnosu uprave firme prema nama uposlenima. U proizvodnji alu i pvc sistema sam 15 godina i slobodno mogu za sebe reći da sam prošao mnoge firme i različite ekonomske periode u kojima su se iste nalazile ali zaista, ovdje s tog aspekta ja kao i moje kolege imamo samo riječi hvale za ovu kompaniju.“ Ističe nam naš sugovornik, gospodin Samir Hajrić koji je uspolenik ove kompanije već dvije godine.

Najbrže rastuće kompanije u BiH rangirane su prema finansijskim izvještajima u posljednje tri godine, rastu prihoda, rastu broja uposlenih, bonitetnoj ocjeni, pozitivnoj dobiti..

Tešanj, 02. Novembar 2016.

Medžlis Islamske Zajednice u Tešnju u fazi je osnivanja i adaptacije dječijeg vrtića pri „Kutahya džamiji“ u naselju Krndija kod Tešnja. Vrijednost projekta  iznosi oko 80.000 KM a prostor dječijeg vrtića trebao bi se prostirati na oko 200m2.

Društveno odgovorna kompanija HIFA PETROL doo Sarajevo učestvovala je i u ovom projektu sa 5.000,00 KM učešća.

Ovo je samo jedna od mnogobrojnih vrsta podrške koje ova kompanija pruža društvenoj zajednici svake godine.

Od važnijih donacija u 2016. godini svakako je i donacija 50.000 KM za CT aparat bolnici u Tešnju. Važno je napomenuti da je vlasnik kompanije HIFA-PETROL, gospodin Hajrudin Ahmetlić prošle godine u potpunosti finansirao projekat izgradnje doma za djecu sa posebnim potrebama. Vrijednost ovo projekta bila je preko 280.000 KM


Ipak nada da dobri ljudi i kompanije postoje još uvijek živi.

SVEČANO OTVORENJE NOVE POSLOVNE JEDINICE U MALOPRODAJI "AS" U TEŠNJU

SRIJEDA (16.12.2015 godine) u 09:00 sati. Dobro došli!

 

Da li Vaša priroda posla zahtijeva poznavanje turskog jezika ili je to jednostavno ljubav prema stranim

jezicima? Centar za cjeloživotnu edukaciju (CCE) Tešanj vam nudi mogućnost učenja turskog

jezika od profesionalnih predavača, ali i gostujućih predavača kojima je turski maternji jezik.

Nastava se odvija u malim grupama, u prijatnom ambijentu. Termine održavanja nastave birate u

dogovoru sa profesorima i ostalim polaznicima. Cijena kursa je 50,00 KM. PRIJAVE traju do

10.10.2015.

Za detaljnije informacije o kursu i koncepciji nastave, kontaktirajte nas putem broja telefona: 061 614

624 ili putem e-maila: Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli..

Naučite kvalitetno i temeljno turski jezik. Sticanje znanja prepustite našem iskustvu i profesionalnosti!

Veceras oko ponoći se desila teška saobraćajna nesreća u centru Jelaha.  Još uvijek ne znamo uzrok niti način kako je došlo do nesreće.

U pitanju su vozila marke crni Porshe Cayenne i sivi Audi (jaje). Prema nesluzbenim informacijama vozac crnog Porshea je T. Amer. Crni Porshe je od siline udara navodno izvalio semafor koji je bio postavljen. U nesreci navodno nije bilo teže povrijeđenih osoba.

U toku je policijski uviđaj kojim će se utvrditi kako je došlo do nesreće. Više informacija uskoro...

{igallery id=2577|cid=21|pid=1|type=category|children=0|showmenu=0|tags=|limit=0}

{fcomment}

 

Tačno na svoj 15. rođendan, 08.12.2013.g. Antena radio časi svoje slušaoce novim dizajnom portala www.antena-radio.ba.

Antena Servis

 

 

Aplikacije (uskoro)

Kontakti

Redakcija
t: +387 32 664 221
e: info@antena-radio.ba
Studio
t: +387 32 667 591
t: +387 32 667 592
e: antena.radio.jelah@gmail.com

Pronađite nas na:

 

Pošalji vijest

Pošalji vijest, fotografiju ili video na Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.