KRAJ ZA "BOSANSKU NUTELLU": Konačno pravda za "građane drugog reda"

17 Sep 2018
1004 puta

Kako je rečeno u Odboru za unutrašnje tržište i zaštitu potrošača Evropskog parlamenta, ovo podrazumjeva promjenu Direktive o nepoštenoj poslovnoj praksi, ali i osnivanje posebnog evropskog tijela koje bi se bavilo dodatnim regulisanjem i kontrolom tržišta.

 

"Ovo je bila nepravda za građane velikog dijela EU. S pravom se osjećamo kao građani drugog reda. Ovo je prilika da pokažemo da Evropski parlament predstavlja sve, da nema istoka i zapada i da smo svi jedna Evropa. Možda nismo svi isti, ali smo svi ravnopravni”, izjavila je Biljana Borzan, hrvatska evroparlamentarka i izvjestilac za različit kvalitet prehrambenih proizvoda. 

Istraživanja su pokazala da se naizgled isti proizvodi slabijeg kvaliteta često plasiraju u zemlje istočne Evrope. Riječ je o različitim proizvodima, od deterdženata do dječije hrane koji su bili nekvalitetniji i nezdraviji, a prodavali su se po višim cijenama od onih koji se prodaju na zapadu. 

Borzan je inače dokazala da se u Hrvatskoj prodavala dječja hrana HIPP lošijeg kvaliteta od one na zapadnom tržištu, poslije čega je ovaj poznati proizvođač povukao te proizvode i izjednačio kvalitet dječije hrane.

SLOBODNA BOSNA

 
ocijeni
(0 glasova)

 

 

Aplikacije (uskoro)

Kontakti

Redakcija
t: +387 32 664 221
e: info@antena-radio.ba
Studio
t: +387 32 667 591
t: +387 32 667 592
e: antena.radio.jelah@gmail.com

Pronađite nas na:

 

Pošalji vijest

Pošalji vijest, fotografiju ili video na Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.