Obavijest o Zbrinjavanju pasa lutalica i vlasničkih pasa

01 Avg 2023
863 puta

Poštovani građani općine Tešanj,

 Obavještavamo vas da je na teritoriji naše Općine u posljednje vrijeme primijećen znatan porast broja pasa lutalica i napuštenih pasa. Ova situacija zahtijeva hitno i odgovorno djelovanje kako bismo zaštitili životinje, ali i osigurali sigurnost i dobrobit naše zajednice.

 U skladu s važećim zakonima, poput Zakona o zaštiti i dobrobiti životinja, Zakona o lovstvu i Zakona o stočarstvu, te prema Odluci o komunalnom redu i sanitarnom minimumu i Odluci o javnom redu i miru, poduzimat ćemo pojačane aktivnosti s ciljem suzbijanja ovog problema. To uključuje strogu kontrolu vlasničkih pasa kako bismo provjerili jesu li registrovani, vakcinisani i čipovani. Također, poduzet ćemo napore na zbrinjavanju pasa lutalica s javnih površina te uklanjanju i zbrinjavanju pasa iz lovišta u saradnji sa lovačkim društvima.

 U sprovođenju ovih aktivnosti bit će angažirani stručnjaci i ovlašteni predstavnici. Radnici Azila za pse (Udruženje "FOR-TE" Tešanj) bit će zaduženi za područja urbanog i industrijskog značaja, kao i oko svih javnih ustanova. Članovi Lovačkog društva "Kiseljak" Tešanj bit će angažirani u lovištu kako bi zajedno osigurali sigurnost i očuvali divljač. Službenici Policijske stanice Tešanj, komunalni inspektor i službenici Službe za finansije, privredu, komunalne i inspekcijske poslove pružit će podršku u ovim akcijama.

 Pozivamo sve građane da aktivno sudjeluju u ovom procesu i pruže punu suradnju prilikom provođenja navedenih aktivnosti. Samo zajedničkim naporima možemo riješiti ovaj problem i osigurati bolju budućnost za sve nas.

 Naglašavamo važnost odgovornog vlasništva nad ljubimcima, što uključuje redovno cijepljenje, čipovanje i registraciju pasa. Također, apeliramo na sve građane da ne napuštaju svoje životinje te da, ukoliko žele usvojiti psa, to čine preko ovlaštenih organizacija i azila.

 Vaša podrška u ovim aktivnostima bit će ključna za postizanje uspjeha. Neka naše djelovanje bude odraz brige za životinje, ali i znak naše odgovornosti prema zajednici u kojoj živimo.

 Zahvaljujemo na razumijevanju i suradnji.

 S poštovanjem,

 Općina Tešanj

ocijeni
(0 glasova)

Antena Servis

 

 

Aplikacije (uskoro)

Kontakti

Redakcija
t: +387 32 664 221
e: info@antena-radio.ba
Studio
t: +387 32 667 591
t: +387 32 667 592
e: antena.radio.jelah@gmail.com

Pronađite nas na:

 

Pošalji vijest

Pošalji vijest, fotografiju ili video na Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.