Počinje proljetni raspust u osnovnim i srednjim školama ZDK-a

25 Mar 2023
192 puta

Jučer je bio posljednji radni dan za učenike osnovnih i srednjih škola u Zeničko-dobojskom kantonu, koji će do 31. marta biti na proljetnom raspustu, potvrdila je Feni resorna ministrica obrazovanja ZDK-a Draženka Subašić.

Proljetni raspust, dodaje ministrica, traje pet radnih dana pa će se školarci u tom kantonu na nastavu vratiti tek 3. aprila, s obzirom da su 1. i 2. april dani vikenda.

– Na raspust idu svi učenici škola nad kojim ingerenciju ima ovo ministarstvo, s tim da su, zbog vjerskih praznika, saglasnost da raspust organiziraju u drugom terminu dobile Franjevačka klasična gimnazija Visoko, osnovna škola i gimnazija Katoličkog školskog centra Sveti Pavao u Zenici te Medresa Osman ef. Redžović iz Velikog Čajnog kod Visokog – kazala je ministrica Subašić.

Visočka franjevačka gimnazija i zenički KŠC, zbog katoličkog Uskrsa, proljetni će raspust za svoje đake organizirati u terminu od 6. do 10. aprila. U općinama Usora i Žepče, u kojima je nadležnost nad predškolskim, osnovnim i srednjim obrazovanjem prenesena na lokalne zajednice, raspust također počinje 6. aprila.

Učenici visočke medrese, zbog mjeseca ramazana, na raspustu su od 22. marta, a njihov će raspust trajati do 21. aprila. Đaci te škole, međutim, u tom će terminu obavljati i ramazansku praksu, a časove nadoknađuju tokom januara i juna.

ocijeni
(0 glasova)

 

 

Aplikacije (uskoro)

Kontakti

Redakcija
t: +387 32 664 221
e: info@antena-radio.ba
Studio
t: +387 32 667 591
t: +387 32 667 592
e: antena.radio.jelah@gmail.com

Pronađite nas na:

 

Pošalji vijest

Pošalji vijest, fotografiju ili video na Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.