Projekat energetske efikasnosti u školi 1. mart u Jelahu

18 Jan 2021
151 puta
Ministar za obrazovanje, nauku, kulturu i sport ZDK Spahija Kozlić sa saradnicima, u društvu Općinskog načelnika Suada Huskića posjetio je OŠ 1. mart u Jelahu. Ovom prilikom razgovarano je o aktuelnim projektima u 2021. godini. Sastanku su prisustvovali Direktor škole sa saradnicima, predstavnici Školskog odbora, predstavnici Općine Tešanj i predstavnici mjesne zajednice Jelah.
OŠ 1. mart Jelah je jedna od 28 školskih objekata na području ZDK u kojoj će se ove godine implementirati projekat energetske efikasnosti, a koji se realizira u okviru projekta AF BEEF finansiranog iz kredita Svjetske banke.
Projekat energetske efikasnosti podrazumijeva rekonstrukciju krova, zamjenu vanjske stolarije, ugradnju toplinske fasade, zamjenu kotlova i prelazak na ekološki prihvatljive energente.
Posjeta Ministra je iskorištena i za razgovor o mogućnostima proširenja, odnosno dogradnje učionica zbog većeg broja upisanih učenika u ovu školu. Školu u Jelahu trenutno pohađa 740 učenika, a sa novom školskom godinom očekuje se povećanje ovog broja. Ministar je obećao pomoć Ministrastva u skladu sa budžetskim mogućnostima.
ocijeni
(0 glasova)

 

 

Aplikacije (uskoro)

Kontakti

Redakcija
t: +387 32 664 221
e: info@antena-radio.ba
Studio
t: +387 32 667 591
t: +387 32 667 592
e: antena.radio.jelah@gmail.com

Pronađite nas na:

 

Pošalji vijest

Pošalji vijest, fotografiju ili video na Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.