SDP: Čestitka 5. Oktobar – Svjetski dan učitelja

05 Okt 2020
260 puta

Svjetski dan učitelja   se obilježava u više od 100 zemalja svijeta,   a proglasio ga je UNESCO 1994. godine  u  spomen na 05. oktobar 1966. Godine   kada je potpisana Preporuka o statusu učitelja.

Novo razumijevanje uloge obrazovanja, pred nastavnike i učitelje u okviru sistema obrazovanja svakodnevno postavljaju nove i brojne   zahtjeve.

Na radu prosvjetnih radnika temelje se osnovna znanja, navike i umijeća djece. Učiteljice I učitelji  su ti koji s djecom provode većinu svog dana i prenoseći im znanje, prepoznavajući   potrebe i interese svakog učenika,  pokazuju put do novih spoznaja, novih mogućnosti.

Uz iskrenu zahvalnost na vašem doprinosu odgoju i obrazovanju dosadašnjih, ali i budućih generacija mladih ljudi, još jednom vam, u ime Općinske organizacije SDP BiH Tešanj I svoje osobno,   najiskrenije čestitatam 5.oktobar- Svjetski dan učitelja uz molbu da i dalje ulažete trud i znanje u mlade naraštaje za kvalitetnu budućnost svih nas.

                                                            

                                                                                    Predsjednik OO SDP BiH Tešanj
                                                                                                    Senad S. Subašić

ocijeni
(0 glasova)

 

 

Aplikacije (uskoro)

Kontakti

Redakcija
t: +387 32 664 221
e: info@antena-radio.ba
Studio
t: +387 32 667 591
t: +387 32 667 592
e: antena.radio.jelah@gmail.com

Pronađite nas na:

 

Pošalji vijest

Pošalji vijest, fotografiju ili video na Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.