SIPA i policija u Zenici ponovo presreli dva vozila koja su krijumčarila migrante

25 Sep 2020
295 puta

Pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) uz saradnju Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona večeras su na magistralnom putu M-17 presreli dva vozila u kojim se nalazilo osam migranata.

Destinacija na kojoj su večerašnji migranti trebali završiti još uvijek nije poznata, ali ovo je još jedna uspješna akcija SIPA-e i MUP-a ZDK na sprječavanju krijumčarenja migranata kroz Zeničko-dobojski kanton s obzirom da je u srijedu navečer također na magistralnom putu M-17 otkriveno deset Afganistanaca, a dvije osobe su uhapšene.

Policijske patrole vozila su večeras presrela nakon izlaza s Autoputa A1 u mjestu Antena, a vozači će u skladu sa zakonom biti procesuirani.

Zeničko-dobojski kanton nekoliko mjeseci unazad postao je samo jedna od stanica migranata na putu ka Krajini gdje žele preći granicu i nastaviti svoj put ka Evropskoj uniji.

U proteklom periodu pripadnici MUP-a ZDK vrijedno su radili na rasvjetljavanju slučajeva kao što su fizički napadi, provale u stambene i poslovne objekte i druge prijavljene slučajeve te je ranije nekoliko migranata uhapšeno i predato u nadležnosti Tužilaštva ZDK.

ocijeni
(0 glasova)

 

 

Aplikacije (uskoro)

Kontakti

Redakcija
t: +387 32 664 221
e: info@antena-radio.ba
Studio
t: +387 32 667 591
t: +387 32 667 592
e: antena.radio.jelah@gmail.com

Pronađite nas na:

 

Pošalji vijest

Pošalji vijest, fotografiju ili video na Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.