Privremeno riješen problem sa nedostatkom testova u ZDK

04 Sep 2020
206 puta

Problem nestašice PCR testova u Kantonalnoj bolnici Zenica i Općoj bolnici Tešanj riješili smo za jedan kraći period, jer smo zahvaljajući sredstvima Vlade ZDK nabavili oko 3.000 testova, navodi Adnan Jupić, predsjednik Kriznog štaba Ministarstva zdravstva ZDK, pojašnjavajući da očekuju još 6.000 testova od Svjetske zdravstvene organizacije i to je donacija, koja ovih dana treba da stigne.


Uporedo sa ovim ponovno pokrećemo aktivnosti preko kantonalne Vlade kako bi ovo pitanje trajnije riješili nabavkom veće količine testova“, kaže predsjednik Kriznog štaba Ministarstva zdravstva ZDK.

Inače, epidemiološka situacija u ZDK trenutno je stabilna i ulazi u jednu mirniju fazu, ocjena je kantonalnog Kriznog štaba, koji je juče zasijedao u Zenici i između ostalog, a shodno preporukama Svjetske zdravstvene organizacije, ukinuo ubuduće retestiranje već oboljelih, osim u slučaju kada ljekar odluči da je to potrebno obaviti.


maglaj.net

ocijeni
(0 glasova)

 

 

Aplikacije (uskoro)

Kontakti

Redakcija
t: +387 32 664 221
e: info@antena-radio.ba
Studio
t: +387 32 667 591
t: +387 32 667 592
e: antena.radio.jelah@gmail.com

Pronađite nas na:

 

Pošalji vijest

Pošalji vijest, fotografiju ili video na Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.