Bolnice u Zenici i Tešnju dobile certifikat za PCR testiranja na koronavirus

22 Maj 2020
610 puta
Jupić je kazao da je epidemiološka situacija u ZDK stabilna te da se 190 osoba oporavilo od koronavirusa dok su 43 slučaja još uvijek aktivna. Od aktivnih, osam osoba je smješteno na Infektivnog odjela Kantonalne bolnice Zenica, dok je 35 smješteno u depadansu u zeničkog stacionara.

"Mene kao čovjeka raduje mjera ukidanja samoizolacije, ali kao zdravstvenog radnika me budi oprez da nam se ne desi prebrzo opuštanje i ponovo uvođenje restriktivnih mjera. Nadam se da ćemo zadržati svijest naših sugrađana i odgovornim ponašanjem izbjeći neželjeni scenario", izjavio je Jupić.

Dodao je da je za mnoge nemoguća misija da Zenica i Tešanj dobiju PCR certifikat postala moguća i da su sretni što će ove dvije bolnice imati savremene laboratorije.

"Svim osobama islamske vjeroispovijesti čestitam bajramske praznike, ali je bitno da se pazimo. Sve možemo izbjeći, moramo često prati ruke, nositi rukavice i maske, a ako nas virus ponovo zatekne na jesen, sa što manje posljedica ćemo izaći iz ovoga", zaključio je Jupić.
ocijeni
(0 glasova)

 

 

Aplikacije (uskoro)

Kontakti

Redakcija
t: +387 32 664 221
e: info@antena-radio.ba
Studio
t: +387 32 667 591
t: +387 32 667 592
e: antena.radio.jelah@gmail.com

Pronađite nas na:

 

Pošalji vijest

Pošalji vijest, fotografiju ili video na Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.