Delegacija UNDP-a posjetila Tešanj

Zamjenik rezidentne koordinatorice UN-a i predstavnice UNDP-a Sukhrob Khoshmukhamedov sa saradnicima, boravio je danas u radnoj posjeti Tešnju. Tokom sastanka u Općini Tešanj razgovarano je o budućim projektima, kao i o zajedničkim projektima koji se u Tešnju realizuju od 2005. godine.

U okviru Projekta općinskog ekološkog i ekonomskog upravljanja (MEG) koji finansira Vlada Švicarske, a provodi Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP) Općini Tešanj dodijeljeno je 290.000 KM.

Općina Tešanj je bila najuspješnija u prvoj fazi projekta MEG u odnosu na sve druge općine koje su sudjelovale i na osnovu toga smo dobili finansijska sredstva u iznosu od 250 000 KM za gradnju vodovoda u MZ Raduša. Osim toga, 40.000 KM je odobreno za projekat Poslovne ideje mladih, rekao je Općinski načelnik Suad Huskić.

Predstavnici UNDP-a posjetili su danas gradilište – projekat vodosnadbijevanja u MZ Raduša koji se finansira kroz projekat MEG i Društveni centar u MZ Raduša, koji je realizovan kroz projekat Jačanje uloge mjesnih zajednica u BiH.

 

ocijeni
(0 glasova)

 

 

Aplikacije (uskoro)

Kontakti

Redakcija
t: +387 32 664 221
e: info@antena-radio.ba
Studio
t: +387 32 667 591
t: +387 32 667 592
e: antena.radio.jelah@gmail.com

Pronađite nas na:

 

Pošalji vijest

Pošalji vijest, fotografiju ili video na Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.