Svečano puštena u rad dva nova kabineta u MSŠ

O projektu Tehničko i stručno obrazovanje i osposobljavanje u općini Tešanj – od dobre do bolje prakse sam već detaljno pisao. Ova sedmica je veoma važna u realizaciji tog projekta jer su i zvanično puštena u rad dva kabineta za praktičnu nastavu za operatora CNC mašina i ugostiteljskog tehničara. U kabinetu za CNC operatore instalisana je edukativna CNC mašina, a u drugom kabinetu moderna programska peć za spremanje jela.

Značajni učesnici u realizaciji projekta: Muharem Saračević, Bernadeta Galijašević, Mensur Sinanović, mr. Suad Huskić, David Kramer, Snježana Đuričić, koordinator za javni sektor programa PrilikaPlus, Nurđehan Šahinović, ministar u Ministarstvu za rad, socijalnu politiku i izbjeglice ZDK, Šefkija Botonjić, Diana Babić.

Svečanom otvaranju su prisutvovali zvaničnici institucija involviranih u ovaj projekat: Šefkija Botonjić predsjednik Privredne komore ZDK, David Kramer zamjenik direktora za saradnju Ambasade Švicarske u BiH. Muharem Saračević direktor MSŠ i projekt menadžer, Nurđehan Šahinović ministar Ministarstva za rad, socijalnu politiku i izbjeglice ZDKMensur Sinanović ministar Ministarstva za obrazovanje, nauku, kulturu i sport ZDK, Diana Babić pomočnik predsjednika Privredne komore ZDK, Snježana Đuričić koordinator za javni sektor programa PrilikaPlus, Bernadeta Galijašević pomočnica ministra Sinanovića i Suad Huskić načelnik općine Tešanj.

O projektu je govorio direktor MSŠ Muharem Saračević projekt menadžer, a program je prezentirao njegov asistent na projektu Damir Kadribašić.

Tešanjski dnevnik/Husein Galijašević

 

ocijeni
(0 glasova)

 

 

Aplikacije (uskoro)

Kontakti

Redakcija
t: +387 32 664 221
e: info@antena-radio.ba
Studio
t: +387 32 667 591
t: +387 32 667 592
e: antena.radio.jelah@gmail.com

Pronađite nas na:

 

Pošalji vijest

Pošalji vijest, fotografiju ili video na Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.