Održana izložba sitnih životinja

U organizaciji Udruženja građana za uzgoj i zaštitu sitnih životinja u SRC je održana XII međunarodna izložba sitnih životinjai XIII Međugradska izložba sitnih životinja. Učešće na izložbi imalo je preko 100 izlagača iz Hrvatske, Srbije, Švajcarske i BiH sa oko 1000 golubova, 250 peradi, 100 kunića i 100 ptica.

Na otvaranju izložbe učestvovali su članovi Omladinskog ansambla Muris Džafić harmonika, Haris i Adis Ibraković gitare i solista Nermin Handžić sa nekoliko sevdalinki. Ispred Saveza za uzgoj i zaštitu sitnih životinja BiH domaćinima se na organizaciji zahvalio predsjednik Đuro Mitraković, a ispred organizatora govorio je predsjednik Adnan Hadžimehić.

Nakon izložbe nije bilo najvaljenog proglašenja pobjednika. Nagrade su se dijelili u maloj prostoriji pa sam na izlazu naišao na dva pobjednika Dragana Dragojevića iz Gradiške sa golubom šampionom (Veliki engleski gušan) i Hasana Softića iz Zenice sa punim rukama pehara za Zeničke i Budimpeštanske prevrtače.

Tešanjski dnevnik

ocijeni
(0 glasova)

 

 

Aplikacije (uskoro)

Kontakti

Redakcija
t: +387 32 664 221
e: info@antena-radio.ba
Studio
t: +387 32 667 591
t: +387 32 667 592
e: antena.radio.jelah@gmail.com

Pronađite nas na:

 

Pošalji vijest

Pošalji vijest, fotografiju ili video na Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.