A.A.

A.A.

Obaviještavaju se korisnici kablovskog sistema KTV E-G-E d.o.o. Doboj Jug da je došlo do prekida u isporuci signala kablovske televizije i interneta na širem području Tešnja . Radi se na otklanjanju kvara te se korisnici mole za strpljenje.
 
KTV E-G-E d.o.o. Doboj Jug

Danas se u Bosni i Hercegovini očekuje sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. U jutarnjim satima po kotlinama u Bosni lokalno će biti magle ili niskih oblaka. Vjetar u Bosni slab sjeveroistočnog smjera. U Hercegovini vjetar slab jugozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka uglavnom između 9 i 14, na jugu zemlje od 14 do 19, a najviša dnevna temperatura zraka većinom između 24 i 29, na jugu zemlje do 32 stupnja.

PROGNOZA VREMENA ZA 20.09.2018 (Četvrtak)., u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. U jutarnjim satima po kotlinama u Bosni lokalno će biti magle. Vjetar slab do umjerene jačine sjeveroistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka uglavnom između 9 i 14, na jugu zemlje od 15 do 20, najviša dnevna temperatura zraka većinom između 24 i 29, na jugu zemlje do 32 stupnja.

PROGNOZA VREMENA ZA 21.09.2018 (Petak)., u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. U jutarnjim satima po kotlinama u Bosni lokalno će biti magle. Tokom dana, razvojem oblačnosti, ponegdje u planinskim područjima moguć je i kratkotrajni pljusak. Vjetar slab do umjerene jačine sjeveroistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka uglavnom između 9 i 14, na jugu zemlje od 14 do 19, a najviša dnevna temperatura zraka većinom između 24 i 30, na jugu zemlje do 32 stupnja.

PROGNOZA VREMENA ZA 22.09.2018 (Subota)., u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. U jutarnjim satima po kotlinama u Bosni lokalno će biti magle. Tokom dana, postupno povećanje oblačnosti sa zapada, i nestabilno sa kišom. U Hercegovini bez padavina. Jutarnja temperatura zraka uglavnom između 9 i 14, na jugu zemlje od 15 do 20, najviša dnevna temperatura zraka većinom između 22 i 27, na jugu zemlje do 30 stupnjeva

Cromont d.o.o. je preduzeće sa sjedištem na adresi Orahovica 102, Žepče, BiH i bavi se izradom posuda pod pritiskom, izmjenjivača toplote, filtera, rezervoara i drugih proizvoda od nehrđajućih čelika, namjenjenih prvenstveno prehrambenoj i kemijskoj industriji. Preduzeće je izvozno orjentirano, sa usmjerenjem na italijansko, njemačko i švicarsko tržište, te tendencijom širenja na ostale zemlje Europske Unije.
Tražimo djelatnika za obavljanje poslova na radnom mjestu Tehnički direktor.

Djelatnik na radnom mjestu Tehnički direktor će biti zadužen za obavljanje sljedećih poslova:

• organizaciju proizvodnje,
• izradu ponuda,
• nabavku repromaterijala,
• razradu tehničke dokumentacije za proizvodnju,
• vođenje evidencija i izradu izvještaja u vezi proizvodnje,
• kao i druge poslove u okvirima ovlasti Tehničkog direktora i po nalogu Direktora preduzeća.

Zahtjevana školska sprema:
• VSS, inženjer strojarstva (dipomirani inženjer, prvostupnik ili magistar struke) ili
• SSS, IV stepen stručne spreme (strojarski tehničar), sa iskustvom u vođenju proizvodnje.

Radno iskustvo u vezi gore pobrojanih poslova, u proizvodnoj firmi iz metalskog sektora, je poželjno.

Poželjno je da kandidat za ovo radno mjesto posjeduju sljedeće osobine i kvalifikacije:
• Sklonost radu sa ljudima, timskom radu i organizaciji rada u proizvodnji,
• Dobro poznavanje pravila i primjene standarda u vezi tehničkog crtanja u strojarstvu.
• Odlično poznavanje rada na računalima, uključujući neku od aplikacija namjenjenu tehničkom crtanju, te aplikacije Microsoft Office-a (Word i Excel).
• Dobro poznavanje bar jednog od jezika iz grupe: engleski, njemački ili italijanski
• Poznavanje rukovanja mjernim alatom (kao što su mjerne trake, pomična mjerila, bravarski uglomjeri, bravarske libele i slično),
• Osiguranja kvaliteta u skladu sa sustavom ISO 9001:2008 / 2015, te DIN EN ISO 3834-2.

Početak rada:
• odmah po dovršetku selekcijske procedure i odabiru najpovoljnijeg kandidata.

Vrsta ugovora o radu:
• stalni radni odnos uz probni rad po zakonskim odrednicama

Pogodnosti:
• izuzetno stimulativna osobna primanja,
• službeni automobil
• službeni telefon
• osiguran topli obrok.

Način prijave:
• Molimo Vas da nam, uz kratko popratno pismo  pošaljete svoj CV na adresu Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.  ili
• u formi pisma, na adresu: Cromont d.o.o. Orahovica 102, 72230 Žepče, sa naznakom „Prijava za radno mjesto: Tehnički direktor“ ili nas kontaktirajte na broj telefona 032/888-400 i 063/776-643 svaki radni dan od 8:00 do 16:00 sati.
Natječaj ostaje otvoren: do popune radnog mjesta.

Na osnovu ukazane potrebe i povećanja obima poslovanja Firma GMC d.o.o. sa sjedištem u Žabljaku bb,  raspisuje javni konkurs za primanje u radni odnos :

1. Montažer metalnih konstrukcija  (m) –  60  izvršilaca za rad  na terenu i u  inostranstvu
Opis poslova :
Radovi asembliranja konstruktivnih elemanata na zemlji
• Radovi asembliranja konstruktivnih elemanata na visini
• Radovi sa mašinama (villjuškar, platforme)
• Prednost imaju lica koja su na evidenciji biroa za zapošljavanje

Potrebne kvalifikacije:
• SSS
• Poželjno je radno iskustvo najmanje jedna godina na poslovima montaže metalnih konstrukcija ili sličnim poslovima
• Sposobnost za rad na visini
• Poželjna  Vozačka dozvola „B“ kategorije

Nudimo:    
• Stalni radni odnos
• Organizacija; prevoza i smjestaja u inostranstvu
• Stimulativna zarada i redovna plata
• Mogućnost napretka
      
Zainteresovani kandidati CV sa kratkom biografijom  i prethodnim radnim iskustvom  dostaviti postom na adresu
Poštom:  GLOBAL METAL CONSTRUCTION DOO, ŽABLJAK BB, USORA, 74230 na ruke / Hr odjel /prijava za poziciju montažer metalnih konstrukcija ili zvati za prijavu na viber broj  063 719 457 /032 891 208 ili putem maila : info @gmcdoo.ba

Konkurs ostaje otvoren do popune radnih pozicija.

Rus Pjotr Levašov, koji važi za jednog od najozloglašenijih hakera u svijetu, priznao je da je kriv po američkim optužbama da je upravljao mrežom uređaja korištenih za krađu kompjuterskih podataka, distribuiranje neželjenih mailova i instaliranje štetnih programa, prenosi AP.

Levašov (36), koji je poznat i pod imenima Peter Levašov i Peter Severa, priznao je u srijedu u federalnom sudu u Hartfordu, Connecticut, da je kriv za zavjeru, prevaru elektronskim putem, krađu identiteta i druge optužbe, navodi američka agencija.

"Današnje priznanje krivice trebalo bi služiti kao nedvosmisleni podsjetnik svima onima koji koriste internet u nedozvoljene svrhe: FBI [Federalni istražni biro] će vas goniti bez obzira na to u kojoj zemlji živite i koliko je vremena potrebno da konačno budete uhapšeni. Idemo dalje i nijedan cyber kriminalac ne bi trebao mirno spavati", rekao je Bryan Turner, specijalni agent na čelu službe FBI-ja u New Havenu, Connecticut.

Trgovina ukradenim identitetima
Istražitelji su Levašova povezali s nizom moćnih "botnetova", odnosno umreženim kompjuterima koji mogu distribuirati milijarde neželjenih ili "spam" mailova.

Američki federalni zvaničnici su saopćili da je Levašov kontrolirao takve mreže - uključujući onu koja je "zarazila" najmanje 50.000 kompjutera - kako bi došao do elektronskih adresa, korisničkih imena i lozinki iz tih kompjutera i distribuirao kompjuterske viruse i druge štetne programe.

Tužitelji su saopćili da je Levašov, uz to, posredovao u forumima na internetu koji se koriste za prodaju i trgovinu ukradenim identitetima, kao i brojevima kreditnih kartica.

Levašov je uhapšen u aprilu 2017. godine, dok je bio na odmoru u Španiji.

Njegovo hapšenje je bilo jedno u nizu hapšenja ruskih cyber kriminalaca izvan Rusije u posljednjih nekoliko godina, pri čemu Rusija nema sporazum o ekstradiciji sa SAD-om, napominje američka agencija.

Ruske vlasti su pokušale spriječiti njegovo izručenje, ali je Levašov ipak prebačen u SAD u februaru, navodi AP.

(Al Jazeera)

Evropska komsija predložila je danas zemljama članicama uredbu koja predviđa prekid prakse pomjeranja sata u ljetnom i zimskom periodu.

Presjednik Evropske komisije Jean-Claude Juncker predstavio je prijedlog za ukidanje pomjeranja sata, prema kojem bi zemlje članice EU od 2019. godine prestale sa praksom ljetnog i zimskog računanja vremena, odnosno prešle na jedano vrijeme tokom cijele godine. Zemlje članice imaju rok do aprila 2019. godine da odaberu trajni izbor za računanje vremena, odnosno da li će to biti ljetni ili zimski.

One zemlje koje odaberu ljetno računanje vremena poljednje obavezno pomjeranje sata je 31. marta 2019. godine, dok će one zemlje koje trajno pređu na zimsko računanje vremena, to posljenji put učiniti 27. oktobra 2019. godine.

Da bi ovaj prijelog prošao potrebna je zvanična potvrda Vijeća Evrope i Evropskog parlamenta.

Evropska komisija nedavno je objavila i preliminarne rezultate online ankete o pomjeranju sata zbog prelazaka na ljetnje i zimsko računanje vremena u Evropi prema kojem se 84 posto učesnika ankete izjasnilo za ukidanje regulative o pomjeranju sata.

U anketi je učestvovalo 4,5 miliona ispitanika iz svih EU 28 zemalja, što je dosad najveći broj učesnika u bilo kojoj od javnih konsultacija pokrenutih od EK.

Od 1980-ih godina EU je postepeno uvodila zakonodavstvo koje su prihvatile članice složivši se da koordiniraju promjenu vremena na satovima u skladu s tim. Od 1996. godine svi Evropljani pomjeraju satove za jedan sat unaprijed posljednje nedjelje u martu i jedan sat unazad posljednje nedjelje u oktobru.

(ba.n1info.com)

Općina Tešanj objavljuje konačnu listu poslovnih planova u okviru projekata Podrška razvoju Start up ideja mladih u 2018. godini.

Ugovori za realizaciju najboljih ideja sa korisnicima će biti potisani u narednom periodu.

Čestitamo svim učesnicima, a naročito kandidatima koji su predloženi za podršku.

Konačnu listu možete pogledati ovdje

Europska nogometna asocijacija - UEFA planira uvesti novo klupsko natjecanje od 2021. godine, uz Ligu prvaka i Ligu Europe.

Za sada nije poznato u kom bi se formatu igralo, ali bi se proširio broj timova u Europi na ukupno 96, računajući novo natjecanje.

"Zeleno svjetlo je upaljeno, čeka se odobrenje. Sadašnji model treba modernizirati", rekao je dužnosnik UEFA-e i predsjednik Juventusa Andrea Agnelli.

On je na Skupštini Europske klupske asocijacije - ECA u Hrvatskoj istaknuo da prvo treba utvrditi kalendar natjecanja.

Ukinuti Intertoto i Kup kupova
"Potrebna je detaljna procjena postojećeg kalendara međunarodnih utakmica, prije predstavljanja novog modela nakon 2024. godine", zaključio je Agnelli.

UEFA je do 2008. godine imala tri natjecanja, kada je ukinut Intertoto kup.

Devet godina ranije ukinut je i Kup pobjednika kupova.

(Al Jazeera)

Danas se u Bosni i Hercegovini očekuje sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. U jutarnjim satima, a i prije podne sa maglom po kotlinama u centralnim i istočnim područjima Bosne. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 24 i 30, na jugu zemlje do 32 stupnja.

PROGNOZA VREMENA ZA 13.09.2018 (Četvrtak)., prije podne u Bosni i Hercegovini sunčano. U drugoj polovini dana umjereno povećanje oblačnosti sa zapada. U jutarnjim satima po kotlinama i uz riječne tokove moguća je magle ili niska oblačnost. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka uglavnom između 10 i 15, na jugu zemlje od 15 do 19, a najviša dnevna temperatura zraka većinom između 25 i 31 stupanj.

PROGNOZA VREMENA ZA 14.09.2018 (Petak)., u Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. U Bosni sunčanije prije podne. U poslijepodnevnim i večernjim satima mogući su lokalni pljuskovi u Bosni i u planinskim djelovima Hercegovine. Vjetar slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka uglavnom između 10 i 16, na jugu zemlje od 15 do 19, a najviša dnevna temperatura zraka većinom između 26 i 31 stupanj.

PROGNOZA VREMENA ZA 15.09.2018 (Subota)., u Bosni i Hercegovini malo do umjereno oblačno i sučnačno vrijeme. Tokom dana, postupno povećanje oblačnosti. Krajem dana, nestabilno vrijeme sa kišom pljuskovima i grmljavinom. Jutarnja temperatura zraka uglavnom između 10 i 16, na jugu zemlje od 16 do 20, a najviša dnevna temperatura zraka većinom između 26 i 32 stupnja.

Nakon jučerašnje vijesti o mogućem poskupljenju brašna u BiH, dužnost nam je obavijestiti vas da Klas d.d. Sarajevo neće dizati cijene hljeba i ostalih pekarskih proizvoda i pored toga što je došlo do povećanja cijene pšenice. Imamo sasvim dovoljno zaliha pšenice i tržište koje pokrivamo je u tom smislu stabilno i sigurno od bilo kakavih poremećaja. S druge strane, zahvalni smo našim potrošačima na povjerenju koje nam pružaju.

Svjesni smo osjetljivosti pitanja i možemo kao lider mlinsko – pekarske industrije samo potvrditi naš, puno puta ranije ponovljen stav, da smo uvijek bili i da ćemo biti na strani naših potrošača.

 

 

Aplikacije (uskoro)

Kontakti

Redakcija
t: +387 32 664 221
e: antena@jelah.ba
Studio
t: +387 32 667 591
t: +387 32 667 592
e: antena.radio.jelah@gmail.com

Pronađite nas na:

 

Pošalji vijest

Pošalji vijest, fotografiju ili video na Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.