A.A.

A.A.

Federalni hidrometeorološki zavod Sarajevo je na temelju meteorološke prognoze za naredne dane, trenutnog stanja na hidrološkim stanicama u slivovima rijeka FBiH i hidroloških modela uradio hidrološku prognozu za period 13-17.12.2017. godine, te izdao obavijest o mogućim velikim vodama.
Služba civilne zaštite izdvaja sadržaj koji se odnosi na vodotoke koji gravitiraju području općine Tešanj, te u skladu sa navedenim izdaje preporuke za redovnim praćenjem hidrološkog stanja na cijelom području općine u smislu provođenja mjera zaštite od mogućih poplava.

Obavijest o mogućim velikim vodama

Prema modelima meteorološke prognoze, u narednim danima se očekuju obilnije padavine u Bosni i Hercegovini, posebno na području sjeveroistočnog dijela BiH (sliv Une), cijelom slivu Jadranskog mora i centralne Bosne. Padavine manjeg intenziteta se očekuju 13.12. a znatno većeg 15. i 16.12., sve na navedenom području.
Iz tog razloga, uz topljenje sniježnog pokrivača a sve vezano za velike vode imamo hidrološku prognozu koja zahtijeva slijedeću Obavijest:
-Sliv rijeke Bosne: kako je meteorološkom prognozom o padavinama obuhvaćen, značajnije, i centralni dio BiH, sve manje pritoke (Stavnja, Trstionica, ....) u gornjem dijelu sliva rijeke Bosne će porasti, sa očekivanim vrhom vodnog vala 16-17.12.
-Za rijeku Bosnu, srednji i donji dio toka, kao i veće pritoke (Usora, Spreča, Krivaja, ...) prognoziramo povećanje vodostaja, bez značajnih ekstrema.
Na svim vodotocima se 17.12.2017 g. očekuje opadanje vodnih valova.
Obavijest pripremio:
Sektor hidrologije
Odsjek za prognozu i bilans voda
12.12.2017 g.


SLUŽBA CIVILNE ZAŠTITE

Delegacija Vlade Zeničko-dobojskog kantona koju su činili Premijer Miralem Galijašević, Ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta Mensur Sinanović, Ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Himzo Smajić i direktor Kantonalne uprave civilne zašite Džavid Aličić posjetili su danas općinu Tešanj kako bi se na licu mjesta informisali o posljedicama olujnog vjetra koji je jučer zadesio našu općinu, ali i da razgovaraju o saniranju šteta.
Delegaciju su primili Općinski načelnik Suad Huskić, predsjedavajući Općinskog vijeća Senad Subašić i pomoćnik Općinskog načelnika Službe civilne zaštite Mensur Saletović i predstavili sve ono što se dešavalo tokom jučerašnjeg dana, kao i aktivnosti koju su poduzele nadležne službe na čelu sa Operativnim centrom civilne zaštite.

Zaprimljeno je 27 prijava za intervencijom ili nastalim štetama na objektima i drugoj infrastrukturi. Policijska stanica je evidentirala 13 prijava o štetama, od toga tri koje su se odnosile na motorna vozila. Izgorio je jedan stambeni objekat, oštećena su tri vjerska objekta, a šteta je zabilježena i na školi Huso Hodžić. Također, uništeno je i šest plastenika, a 11 oštećeno.

Nakon razgovora o štetama, delegacija je posjetila Ferhad-begovu džamiju, OŠ Huso Hodžić i porodicu Merdić kojoj je izgorila kuća u Raduši.

Dogovoreno je da u što kraćem periodu uradimo sve proceduralne postupke kako bismo sanirali nastale štete – Vlada ZDK i Općina Tešanj će zajednički finansirati obnovu i zaštitu džamije, Vlada ZDK će putem Ministarastva obrazovanja sanirati nastalu štetu u školi Huso Hodžić i nabavku nove stolarije, zajedno sa Općinom ćemo sanirati kuću porodice Merdić iz Raduše, a šteta na poljoprivrednim objektima će detaljno biti sagledana na terenu. Vlada ZDK je spremna da pomogne sanaciju objekata na način kako smo danas i dogovorili, a posebno sam sretan da nije bilo ljudskih žrtava, rekao je Premijer Miralem Galijašević.

Ohrabren sam podrškom koja je danas obećana, kao i time da ćemo zajedničkim sredstvima pomoći ljudima koji su pretrpili štetu, rekao je Općinski načelnik Suad Huskić.

Na narednoj sjednici Vlade ZDK se očekuje izdvajanje sredstava koja su danas obećana.

Za većinu građana BiH malo će biti razloga za novogodišnje slavlje, 2018. godina će biti teža od godine na izmaku.

Trenutno je pola stanovništva u BiH siromašno ili će to postati sutra. Čak 25 posto zaposlenih radnika u ovoj zemlji svojim familijama ne može obezbijediti izlazak iz apsolutnog siromaštva. Ovi dramatični podaci za manje od mjesec dana postaće još dramatičniji zbog sve izvjesnijeg usvajanja Zakona o akcizama, o kome se raspravlja danas. Ali čak i bez njega neminovna su brojna poskupljenja sa dolaskom 2018.

Podsjetimo cijene goriva na benzinskim pumpama širom BiH podignute su 11. novembra za 7 pfeniga po litri, što je već dovelo do domino efekta – rasta cijena većine roba i usluga, a ako se usvoji Zakon o akcizama građani će za mjesec dana suočiti s povećanjem goriva od 25 feninga po litru ili većim!

Ako do ovog scenarija dođe poljoprivrednici kažu da će će se lančano poskupljivanje, koje je zbog novembarskog poskupljenja već počelo, samo nastaviti.

Tako Nedžad Bićo, predsjednik Udruženja poljoprivrednika FBiH, ističe da će prvo poskupiti svaki nivo proizvodnje koji podrazumjeva upotrebu goriva, a potom će cijene dizati proizvođači, otkupljivači i na kraju trgovaci.

Cijene hljebnog žita i brašna već su porasle zbog ovogodišnje suše, a Zoran Kos, predsednik Udruženja mlinara RS, je izjavio da će uslijed novog skoka cijena goriva, poskupiti i brašno, ali i ostala hrana poput mesa, mlijeka i slično.

Oni koji nisu u mogućnosti povisiti cijene svojih usluga, spremaju se na blokadu puteva i štrajk ili pak masovni odlazak iz BiH. To su prevoznici i taksisti iz cijele BiH. Potvrdio je ovo za Buku Nikola Grbić predsjednik Udruženja prevoznika za unutrašnji i međunarodni transport RS. Prema njegovim riječima prevoznici u BiH su na rubu propasti, a povećanje putarina, odnosno goriva će ih definitivno dovesti do njihovog kraja.

„Mi nismo u mogućnosti da korigujemo cijene prevoza jer to nemamo kome fakurisati. U kontaktu smo sa prevoznicima, privrednicima i taksistima iz oba entiteta i donijeli smo odluku, ako akcize budu usvojene uslijediće dva scenarija, štarajk i blokada puteva ili ćemo svi kolektivno svi zatražiti azil u nekoj od zemalja EU, gdje je u posljednjih par godina otišao najveći broj naših kolega jer ovdje nisu mogli prehraniti svoje porodice“, ogorčen je Grbić.

Ekonomista Miloš Grujić kaže da je nezahvalno je praviti procjene i govoriti o iznosu poskupljenja, ali je poskupljenje, u slučajevima povećanja cijena goriva – neminovno.

„Kada poskupi gorivo, dolazi do skoka cijena raznih usluga. Stoga, treba očekivati poskupljenje hrane a onda i drugih roba i usluga. Ipak važno je imati da umu da pri poskupljenju raznih roba treba posmatrati i elastičnost potražnje za robama i uslugama koje će poskupiti. Ako nešto poskupi – manje će se tražiti na tržištu. Dakle, povećanje cijena nafte, cigareta i ostalih proizvoda široke potrošnje i pratećih usluga može ugroziti naplatu prihoda od indirektnih poreza“, pojašnjava Grujić.

Osim toga, kaže tu su i eksterni šokovi, u vidu rasta cijena nafte i derivata na svjetskom tržištu izvan sadašnjih očekivanja, što će dodatno potresti tržište derivata u zemlji i negativno se odraziti na potrošnju istih. Samim tim negativno će se odraziti i na izvršenje projekcija prihoda od akciza na derivate i putarine iz cijene naftnih derivata.

„Organizacija zemalja izvoznica nafte (OPEK) je najavila poštovanje sporazuma o smanjenju proizvodnje nafte, sa ciljem da cijena nafte na svjetskom tržištu bude povećana. Pri tome, treba imati na umu da je dolar ojačao, što se dodatno može odraziti na cijenu nafte na našem tržištu“, naglašava Grujić.

Dok čekamo zvaničnu odluku hoće li usvojiti Zakon o akcizama za sada sa sigurnošću možemo reći da će od Nove godine sljedeće usluge i poizvodi poskupiti:

Veći računi za struju

Iz Elekroprivreda RS su još u oktobru poručili da će njihovi računi od 2018. biti veći.

Naime sa ovogodišnjih 0,0044 KM po kilovatu, naknada će od 1. januara biti povećana na 0,0053 KM, što znači da će računi biti veći za 0,7 odsto.

Skuplje grijanje u stanovima s kalorimetrom

Jeftinije grijanje preko kalorimetra će od sljedeće godine za građane Banjaluke biti prošlost. Zato što po računici gradskih vlasti neko mora da plati trošak dostavljanja toplotne energije!

Vozački ispiti

Cijene vozačkih ispiti na nivou cijele države će poskupiti za nekoliko stotina maraka. Nadležni uskoro planiraju usvojiti nove cjenovnike, tako da kandidati koji planiraju izdvojiti novac za vozačke dozvole, imaju još malo vremena za polaganje ispita po starim cijenama.

Skuplje cigarete

Dolaskom Nove godine i zvanično dolaze nove, veće cijene cigareta. Minimalna akciza će iznosit 2,60 KM umjesto 2,42 KM, a specifična akciza umjesto 1,35 KM bit će 1,50 KM za pakiranje cigareta od 20 komada.

Tihi rast cijena

U udruženjima potrošača skreću pažnju najveću prijetnja potrošačima, koju niko ne kontroliše- tihi rast cijena. Kažu da je u odnosu na oktobar ove godine, u decembru od prehrambenih proizvoda porasla cijena soli, mesa, mlijeka, sira, jaja i banana. Ista situacija će, uvjereni su, biti nastavljena i u godini pred nama.

(6yka.com)

Međunarodna grupa Ljekari bez granica objavila je terensko istraživanje u kojem se navodi da je između augusta i septembra ove godine u Mijanmaru ubijeno najmanje 6.700 Rohinja muslimana.
Grupa je provela anketu u izbjegličkim logorima u Bangladešu kako je veliki broj ljudi smrtno stradao u državi Rakhine između 25. augusta i 24. septembra. Oko 630.000 Rohinja je pobjeglo iz Mijanmara u Bangladeš kako bi izbjegli ono što je UN nazvao etničkim čišćenjem.

Prema podacima Ljekara bez granica, među stradalima je najmanje 730 djece mlađe od pet godina.

Mijanmarska vlada pak tvrdi da je stradalo 400 osoba i da je riječ o ekstremističkim teroristima. Brojne međunarodne grupe optužile su vojsku za spaljivanja, ubijanja i silovanja Rohinja, dok su vlasti okrivile Rohinje za nasilje.

Ljekari bez granica navode da je među djecom mlađom od pet godina više od 59 posto upucano, 15 posto ih je izgorjelo, sedam posto pretučeno nasmrt i dva posto je poginulo usljed eksplozije mina.

S obzirom da je vojska operacije protiv Rohinja vodila u sjevernoj državi Rakhine, vlada je zabranila novinarima, međunarodnim promatračima i humanitarnim radnicima da samostalnom putuju regijom. Podaci Ljekara bez granice ne uključuju porodice koje nikada nisu uspjele napustiti Mijanmar.

(klix.ba)

Danas će u Bosni i Hercegovini preovladavati pretežno oblačno vrijeme. U drugoj polovini dana u Hercegovini, jugozapadu i zapadu Bosne se očekuje slaba kiša. U sjevernim, sjeveroistočnim i centralnim područjima kratkotrajno lokalno može pasti malo kiše. Vjetar umjerene jačine južnog smjera. Od večernjih sati i tokom noći na petak u Bosni su izgledni jaki udari juga, lokalno i olujne jačine od 60 do 70 km/h. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 7 i 14°C. 

U petak, 15.12.2017., oblačno vrijeme sa kišom. U Hercegovini, Krajini, zapadnim i jugozapadnim područjima Bosne izgledne su obilnije padavine od 30 do 60 litara po metru kvadratnom. U Hercegovini lokalno može pasti i od 60 do 100 litara kiše po metru kvadratnom. Najmanje padavina na istoku Bosne gdje se kiša prognozira tek krajem dana. Vjetar umjeren i jak južnog smjera. Lokalno su izgledni i olujni udari jačine od 60 do 80 km/h. U noći na subotu vjetar u Bosni mijenja smjer na sjever. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 6 i 10°C, u Krajini i do 15°C. Najviša dnevna temperatura zraka između 11 i 17°C.

U subotu, 16.12.2017., prognozira se pretežno oblačno vrijeme. U nizinama većinom sa kišom, s tim što je u Bosni u jutarnjim satima u subotu i tokom noći na nedjelju u nizinama moguća susnježica i snijeg. Na planinama će padati snijeg. Više padavina u subotu prije podne. Vjetar u Bosni većinom slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera. U Hercegovini i istoku Bosne u ranim jutarnjim satima još će biti jakog juga koja će prije podne oslabiti i od poslijepodnevnih sati vjetar mijenja smjer na sjever. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 1 i 6°C, na jugu zemlje od 8 do 12°C. Najviša dnevna temperatura zraka između 2 i 8°C, na jugu zemlje od 10 do 14°C.

U nedjelju, 17.12.2017., prognozira se oblačno vrijeme. Padavine prije podne. Većinom slab snijeg ili susnježica, na jugu zemlje slaba kiša. Vjetar u Bosni slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera. U Hercegovini prije podne umjereno jaka bura koja će oslabiti u drugom dijelu dana. U noći na ponedjeljak vjetar u Bosni mijenja smijer na jugo. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -2 i 1°C, na jugu zemlje od 3 do 6°C. Najviša dnevna temperatura zraka između 1 i 4°C, na jugu zemlje od 5 do 8°C.

U ponedjeljak, 18.12.2017., u Bosni se prognozira pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovini veći dio dana sunčano, a naoblačenje krajem dana. Vjetar u Bosni slab do umjerene jačine južnog smjera. U Hercegovini slab vjetar sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -5 i 0°C, na jugu zemlje od -2 do 2°C. Najviša dnevna temperatura zraka između -1 i 4°C, na jugu zemlje od 4 do 7°C.

Povodom općinskog praznika 10. decembra - Dana grada Tešnja, svim građanima općine Tešanj upućujemo iskrene čestitke.

Ovaj praznik se obilježava kao sjećanje na daleku prošlost grada Tešnja kada je vakif Gazi Ferhad-beg utemeljio Tešanj kao urbanu sredinu. Od tog dana općina Tešanj se razvijala i postala ono što je danas.
Nadamo se da će uz pomoć svojih građana nastaviti putem prosperiteta u svijetliju budućnost, kako bi naše buduće generacije bile ponosne na svoj grad.


Još jednom svim građanima općine Tešanj čestitamo Dan grad Tešnja.

PREDSJEDAVAJUĆI OPĆINSKOG VIJEĆA

Senad N. Subašić, dipl.ecc.

 

OPĆINSKI NAČELNIK

mr.sc. Suad Huskić

Hrvatska Vlada jučer je odobrila dosad najveću kvotu za zapošljavanje stranih radnika iz zemalja izvan EU, ukupno 31 hiljada, od čega se 9.000 odnosi na produljenje postojećih dozvola, a 22 tisuće na nove radnike.

Novost je i da će se pokušati osigurati još i veći broj dostupnih radnika mimo kvotnog režima.

Hrvatska Vlada je ministru rada i mirovinskog sustava Mladenu Paviću odobrila da pokrene pregovore s BiH o mogućnosti upućivanja radnika iz tamošnjih tvrtki na rad u hrvatske.

Takva bi se mogućnost dogovarala kroz dva bilateralna sporazuma – jedan za sezonske radnike u turističkim firmama, te u branju mandarina i sličnim poslovima u poljoprivredi, a drugi sporazum regulirao bi godišnje odnose u građevinskom sektoru, javlja Poslovni dnevnik.

Koliko bi zapošljavanja bilo omogućeno kroz taj režim, nema informacija, no Davorko Vidović, savjetnik za radnu politiku i zapošljavanje predsjednika Hrvatske gospodarske komore, kaže kako je o tome još prerano govoriti. Pregovori s BiH tek predstoje, a sama procedura dogovaranja i usvajanja sporazuma je duga i vrlo komplicirana s obzirom na ustroj države.


To je, po njegovoj ocjeni, dobro rješenje, s kojim je svojedobno i Hrvatska imala dobro iskustvo kroz sličan poseban sporazum s Njemačkom.

No, zbog specifičnosti BiH u kojoj sporazum treba dobiti odobrenje deset kantona i oba entiteta, procjenjuje da će takav režim teško zaživjeti u idućoj sezoni, odnosno prije 2019.

Međutim, u Hrvatskoj je već prisutno dosta radnika iz BiH, ne samo kroz postojeći kvotni režim ili korištenjem dvojnog državljanstva, nego i preko slovenskih firmi. U Sloveniji naime, odavno ne prakticiraju strogi kvotni režim, nego se, u slučaju kada preko tamošnjeg zavoda za zapošljavanje ne nađu radnike u sedam dana, poseže za stranima.

Tako je preko slovenskih firmi koje obavljaju poslove u Hrvatskoj trenutno zaposleno oko 6000 radnika iz Slovenije, uglavnom državljana BiH. Za slovenski model zapošljavanja stranaca u Hrvatskoj HGK i HUP se godinama bore, sada još i više kada se intenziviraju aktivnosti, posebice u građevinskom i turističkom sektoru, a iz kojega su radnici iskoristili mogućnost slobodnog kretanja unutar EU. U Sloveniji, primjerice, radi između 30 i 40 hiljada stranih radnika.

No i višestruko povećanje broja radnika u hrvatskoj kvoti za iduću godinu dat će pozitivan efekt. Ponajprije će omogućiti većem broju poduzeća da namire potrebe za radnicima.

Dosad je u praksi vrijedilo pravilo da se kvote dijele prema brzini prijave, a ne po potrebi i realizaciji poslova, pa se događalo da neke firme ne koriste dobivene dozvole, dok ih drugi ne mogu dobiti. Takva kvotna raspodjela primjenjivat će se i dalje, no s većim brojem dozvola ispunit će se potrebe većeg broja poduzeća.

(Fokus.ba)

Portugalski napadač Cristiano Ronaldo je na ceremoniji dodjele nagrada na Eiffelovom tornju u Parizu peti put u karijeri osvojio Zlatnu loptu (Ballon d'Or) koju dodjeljuje francuski list "France Football", javlja Anadolu Agency (AA).

"Naravno da sam sretan, to je nešto što priželjkujem svaki put. Osvojili smo prvenstvo i Ligu prvaka. Bio sam i najbolji strijelac Lige prvaka i to mi je pomoglo da osvojim ovu nagradu. Moja porodica je uvijek moj veliki oslonac i najveća podrška", rekao je Ronaldo nakon osvajanja Zlatne lopte.

Ronalda su za najboljeg fudbalera svijeta u 2017. godini izabrala 173 novinara diljem svijeta, dok je drugo mjesto pripalo je Argentincu Lionelu Messiju, a treće Neymaru.

Među prvih deset su se našli i Gianluigi Buffon, Luka Modrić, Sergio Ramos, Kylian Mbappé, N’Golo Kante, Robert Lewandowski i Harry Kane.

Napadač reprezentacije Bosne i Hercegovine Edin Džeko je završio na 28. mjestu liste.

Ronaldo i Messi su sada u vrhu po broju osvojenih nagrada, a obojica imaju po pet Zlatnih lopti.

Zanimljivo je da su Portugalac i Argentinac osvojili svih zadnjih deset nagrada France Footballa.

Francuski list nagradu za najboljeg fudbalera svijeta dodjeljuje od 1956. godine.

Nakon intenzivnih pregovora, koji su kulminirali jutrošnjim sastankom predsjednika Evropske komisije Jean-Claudea Junckera i britanske premijerke Therese May, Komisija je ocijenila da je postignut dovoljan napredak u pregovorima o razdruživanju Velike Britanije od EU-a, što omogućuje početak nove faze pregovora o budućim odnosima.

"Evropska komisija danas je preporučila Evropskom vijeću (šefovi država ili vlada zemalja članica) zaključak da je napravljen dovoljan napredak u prvoj fazi pregovora. Sada je na Evropskom vijeću da na sastanku 15. decembra odluči postoji li dovoljan napredak, što bi omogućilo da pregovori pređu u drugu fazu", objavila je u petak ujutro Evropska komisija.

U petak u 7 sati u sjedište Evropske komisije stigla je britanska premijerka Theresa May na sastanak s Junckerom, a prije toga tokom noći trajali su intenzivni pregovori, što telefonski, što direktni, između Komisije i vlada Velike Britanije i Irske.

U pregovorima se kao najteže pitanje postavilo traženje rješenja za granicu Irske i Sjeverne Irske.

Tuskovo saopćenje
U saopćenju Komisije kaže se da Ujedinjeno Kraljevstvo "priznaje jedinstvenu situaciju na irskom otoku te da su preuzete značajne obaveze kako bi se izbjegla čvrsta granica".

"Ovo su teški pregovori, ali sada smo napravili proboj. Zadovoljan sam poštenim dogovorom s Ujedinjenim Kraljevstvom", rekao je predsjednik Komisije Juncker.

Predsjednik Evropskog vijeća Donald Tusk danas će, nakon što se sastane s britanskom premijerkom, izdati saopćenje o Brexitu, najavljeno je iz njegovog kabineta.

Nikakvi drugi detalji nisu navedeni, a jedan zvaničnik Evropske unije saopćio je samo da će novinari biti obaviješteni u 7:50 po lokalnom vremenu, prenosi Reuters.

Najava Tuskovog saopćenja dolazi nakon nedavne posjete britanske premijerke Therese May Briselu, gdje je boravila kako bi se s EU-om dogovorila o terminima napuštanja EU-a u 2019. godini.


(Al Jazeera)

Danas će u Hercegovini, zapadnim i jugozapadnim područjima Bosne preovladavati oblačno vrijeme. U ostatku neše zemlje sunčano uz umjerenu oblačnost. Tokom poslijepodneva naoblačenje. Slaba kiša u Hercegovini, na zapadu i sjeverozapadu Bosne. Vjetar slab do umjeren, u drugom dijelu dana sa jakim udarima, južni i jugozapadni. Dnevne temperature od 7 do 14 °C. 

U subotu 09.12.2017., oblačno vrijeme sa padavinama. U Bosni sa kišom i snijegom. Kiša u Posavini i tokom prijepodneva u istočnim i dijelovima centralne Bosne. U Hercegovini sa kišom. Poslije podne snijeg je moguć na sjeveru i istoku Hercegovine. U večernjim satima prestanak padavina. Očekivana visina novog snježnog pokrivača: od 5 do15, lokalno do 25, a na planinama i do 35 cm. Vjetar u Hercegovini i na istoku Bosne, prije podne, umjeren do jak južni, a poslije podne u slabljenju i skretanju na sjeverni. U ostatku zemlje vjetar slab do umjeren sjeverozapadni. Jutarnje temperature od -2 do 4, na jugu od 7 do 11, a dnevne od -1 do 5, na jugu od 9 do 14 °C.

U nedjelju 10.12.2017., u većem dijelu naše zemlje sunčano. Jutro hladno sa mrazom i maglom po kotlinama. Vjetar slab do umjeren, u večernjim satima jak, južni i jugozapadni. Jutarnje temperature od -9 do -3, na planinama do -14, na jugu od -1 do 4, a dnevne od -2 do 3, na jugu od 3 do 8 °C.

U ponedjeljak 11.12.2017., u Hercegovini, na zapadu i jugozapadu Bosne oblačno sa kišom. U višim područjima zapadne Bosne sa snijegom ili susnježicom. U ostatku Bosne umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Vjetar umjeren do jak sa olujnim udarima južni i jugozapadni. Jutarnje temperature od 0 do 6, na jugu, sjeveru i sjeverozapadu naše zemlje od 5 do 11, a dnevne od 7 do 13, na jugu, sjeveru i sjeverozapadu do 16°C.

U utorak 12.12.2017., u Hercegovini i na jugozapadu Bosne pretežno oblačno vrijeme, povremeno sa slabom kišom. U ostalim područjima naše zemlje pretežno sunčano. Vjetar umjeren do jak sa olujnim udarima južni i jugozapadni. U večernjim satima jačina vjetra postepeno slabi. Jutarnje temperature od 6 do 12, na jugu, sjeveru i sjeverozapadu od 9 do 15, a dnevne od 8 do 16, na jugu, sjeveru i sjeverozapadu do 19 °C.

 

 

Aplikacije (uskoro)

Kontakti

Redakcija
t: +387 32 664 221
e: antena@jelah.ba
Studio
t: +387 32 667 591
t: +387 32 667 592
e: antena.radio.jelah@gmail.com

Pronađite nas na:

 

Pošalji vijest

Pošalji vijest, fotografiju ili video na Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.