Snježna oluja na sjeveroistoku SAD

03 Jan 2014
1003 puta

Sjeveroistok Sjedinjenih Država zahvatila je velika snježna oluja, dok je u jednom gradu u saveznoj državi Masačusec izmjereno 53 centimetra snijega. 

Na hiljade letova je otkazano dok su se obilne sniježne padavine pomjerale prema državama američkog srednjeg zapada, prenosi BBC. 

Guverneri New Yorka i New Jerseyja proglasili su vanredno stanje u svojim državama, apelujući na građane da ostanu u domovima. 

Brojne škole i uredi zatvoreni su nakon upozorenja da će se oluja pogoršati u četvrtak navečer i u petak ujutru. 

- Uslijedit će obilne snježne padavine i mnogo snažnog vjetra. Zabrinuti smo pogoršanjem situacije tokom noći i novim snježnim padavinama - izjavio je zvaničnik Američke meteorološke službe Jason Tuell. 

Više od 2.200 letova otkazano je u četvrtak, a još 1.000 je otkazano u ranim jutarnjim satima u petak, saopćila je internetska stranica FlightAware.com. 

Timovi za spasavanje pokušavali su pomoći beskućnicima na ulicama New Yorka i Bostona. 

Nacionalna metorološka služba javila je u četvrtak kasno navečer da je prema nezvaničnim mjerenjima zabilježeno 53 centimetara snijega u mjestu Boxford, sjeverno od Bostona. I ostala područja država Masačusec i New York očekuju padavine sličnog intenziteta.  

Slične snježene padavine također se očekuju u dijelovima država Vermont, New Hampshire i Maine, gdje su brojni građani ostali bez snabdijevanja električnom energijom zbog ledene oluje. 

(Fena)

{fcomment}

ocijeni
(0 glasova)

 

 

Aplikacije (uskoro)

Kontakti

Redakcija
t: +387 32 664 221
e: info@antena-radio.ba
Studio
t: +387 32 667 591
t: +387 32 667 592
e: antena.radio.jelah@gmail.com

Pronađite nas na:

 

Pošalji vijest

Pošalji vijest, fotografiju ili video na Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.