Indija: Niz mjera protiv SAD zbog hapšenja diplomate

Indija je danas započela niz mjera protiv SAD zbog hapšenja indijskog diplomate u New Yorku, uključujući povlačenje ličnih dokumenata za američke konzularne zvaničnike u zemlji, izjavio je danas neimenovani izvor indijskog ministarstva spoljnih poslova. 

-Naredili smo povlačenje svih ličnih dokumenata koje je izdalo ministarstvo spoljnih poslova zvaničnicima u američkim konzularnim predstavništvima širom Indije - rekao je agenciji AFP neimenovani izvor ministarstva spoljnih poslova. 

-Ta dokumenta olakšavaju brzi ulaz i kretanje ljudi koji ih posjeduju, tokom putovanja po indijskim aerodromima ili drugim javnim područjima - dodao je izvor. 

Indijska vlada će, u skopu tih mjera, obustaviti sve uvozne dozvole za američku ambasadu, rekao je francuskoj agenciji drugi neimenovani izvor. 

U Indiji se od prošle sedmice ne stišava bijes, kada je u New Yorku uhapšena zamjenica indijskog konzula Devjani Kobragade zbog davanja lažnih podataka prilikom traženja vize za jednu Indijku. 

Indijski zvaničnici su privođenje Kobragade, koja je tom prilikom vozila djecu u školu, označili kao "ponižavajuće" i "potpuno neprihvatljivo". 

(Fena)

{fcomment}

ocijeni
(0 glasova)

 

 

Aplikacije (uskoro)

Kontakti

Redakcija
t: +387 32 664 221
e: info@antena-radio.ba
Studio
t: +387 32 667 591
t: +387 32 667 592
e: antena.radio.jelah@gmail.com

Pronađite nas na:

 

Pošalji vijest

Pošalji vijest, fotografiju ili video na Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.