Jemen: Al-Kaida zauzela vojni kamp na jugu

12 Feb 2015
967 puta

Borci Al-Kaide su u četvrtak zeuzeli kamp jemenske vojske u pokrajini Shabwa (na jugu) kada je poginulo najmanje sedam ljudi, od kojih su najmanje tri vojnika, saopćio je novinskoj agenciji lokalni zvaničnik.


Kamp 19. pješadijske brigade se nalazi u Baihanu, gradu u Chabwi. Uporište Al-Kaide, ova pokrajina izmiče šiitskoj miliciji Huthis koja drži vlast u glavnom gradu Sanai i kontrolira pokrajine na sjeveru zemlje.

Četiri pripadnika el-Kaide su poginula u borbama koje su uslijedile nakon napada na vojni kamp, precizirao je zvaničnik koji je želio ostati neimenovan.

Ansar el-Charia, jemenski ogranak Al-Kaide je potvrdila na Twitteru da "u potpunosti kontrolira kamp 19. pješadijske brigade u Baihanu."

Grupa je postavila na internet fotografije "vojnika koji su zarobljeni" i druge koje prikazuju neke od njenih boraca s crnim zastavama na ulazu u kamp.

Zarobljeni vojnici su oslobođeni nakon što su predali oružje napadačima, saopćio je plemenski izvor.

Ovo se događalo nakon zatvaranja u utorak navečer američke ambasade u Sanai zbog pogoršanja sigurnosti u Jemenu, zemlji saveznici Sjedinjenih Američkih Država u borbi protiv Al-Kaide.


(Fena) mb

{fcomment}

ocijeni
(0 glasova)

 

 

Aplikacije (uskoro)

Kontakti

Redakcija
t: +387 32 664 221
e: info@antena-radio.ba
Studio
t: +387 32 667 591
t: +387 32 667 592
e: antena.radio.jelah@gmail.com

Pronađite nas na:

 

Pošalji vijest

Pošalji vijest, fotografiju ili video na Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.