Uhapšeno više od polovine pripadnika saobraćajne policije

12 Feb 2020
193 puta

Više od polovine pripadnika saobraćajne policije Malte uhapšeno je zbog sumnje da su počinili prevaru u vezi sa prekovremenim radom, zbog čega snage reda sastavljaju vanredni plan rada da bi imale dovoljno ljudi na ulicama, izjavili su zvaničnici.

 

Policija je objavila da je 30 pripadnika jedinice koja ima 50 članova na ispitivanju u Odjeljenju za ekonomska krivična djela prema optužbama da su prijavili stotine prekovremenih sati koje nisu odradili u periodu od najmanje tri godine.

Pojedinim policajcima stavlja se na teret da su koristili gorivo iz službenih zaliha za privatne automobile.

Izvori iz policije kažu da su bivši pripadnici saobraćajne jedinice, koji su premješteni u druga odjeljenja, zamoljeni da se vrate na staru dužnost.

Uprkos tome, vozači kažu da je na ulicama primjetno manje saobraćajnih policajaca.

Premijer Robert Abela rekao je da je dobra stvar to što policija istražuje sopstvene pripadnike.

"Ovo potvrđuje da imamo funkcionalne policijske snage. Ukoliko ove istrage dovedu do sudskih ili disciplinskih postupaka, onda će tako i biti", rekao je Abela novinarima.

Malta je najmanja zemlja u EU, a u prethodnim godinama bila je opterećena optužbama o raširenoj korupciji, kronizmu i finansijskim malverzacijama u krugovima političke i poslovne elite.

Abela je stupio na dužnost prošlog mjeseca, nakon što je njegov prethodnik podnio ostavku zbog načina na koji je vođena istraga o ubistvu antikorupcijske novinarke Dafne Karuane Galicije.

(N.N.)

ocijeni
(0 glasova)

 

 

Aplikacije (uskoro)

Kontakti

Redakcija
t: +387 32 664 221
e: info@antena-radio.ba
Studio
t: +387 32 667 591
t: +387 32 667 592
e: antena.radio.jelah@gmail.com

Pronađite nas na:

 

Pošalji vijest

Pošalji vijest, fotografiju ili video na Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.