Epidemija morbila u Njujorku

28 Mar 2019
496 puta

U jednom okrugu američke države Njujork proglašeno je vanredno stanje zbog jedne od najvećih epidemija morbila u poslednjih nekoliko decenija.

Zbog toga će u okrugu Rokland u narednih 30 dana svim maloletnicima koji nisu vakcinisani biti zabranjen pristup javnim mjestima, barem dok ne dobiju vakcinu.

Riječ je o posljednjoj u nizu epidemija u SAD, koje su bastion pokreta protiv vakcina.

Rokland, udaljen oko 20 kilometara od njujorškog Menhetna, proglasio je vanredno stanje zbog boginja koje će trajati 30 dana ili dok sva nevakcinisana djeca ne prime MMR vakcinu.

Epidemija malih boginja registrovana je još u Kaliforniji, Ilinoisu, Teksasu i Vašingtonu, prema podacima američkog Centra za kontrolu i prevenciju bolesti, javljaju američki mediji.

U posljednjem izveštaju SZO, objavljenom u novembru, navodi se da je porast lažnih vijesti o vakcinama - uz generalno loše stanje sistema zdravstvenog osiguranja u čitavom svijetu - jedan od glavnih uzroka zbog kojih je došlo do porasta oboljelih za 30 odsto 2016. i 2017. godine.

"Samo nekoliko slučajeva bi brzo moglo da preraste u desetine ili stotine hiljada, ako građani nisu vakcinisani", ističu iz SZO.

Najveći problem su Sjeverna i Južna Amerika, Evropa, kao i zemlje istočnog Mediterana.

(Nezavisne)

ocijeni
(0 glasova)

 

 

Aplikacije (uskoro)

Kontakti

Redakcija
t: +387 32 664 221
e: info@antena-radio.ba
Studio
t: +387 32 667 591
t: +387 32 667 592
e: antena.radio.jelah@gmail.com

Pronađite nas na:

 

Pošalji vijest

Pošalji vijest, fotografiju ili video na Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.