Teslić: Ukinuto vanredno stanje, djeca od sutra u školama

15 Maj 2019
480 puta

Krizni štab opštine Teslić, sa načelnikom Milanom Miličevićem na čelu, donio je Odluku o ukidanju stanja vanredne odbrane od poplava na prostoru opštine Teslić. Ova odluka je donosena nakon što se znatno stabilizovao vodostaj rijeka na području opštine.

Ova odluka podrazumijeva i nastavak nastave u školama i vrtićima, tako da će obrazovne institucije od sutra raditi redovno.

Komunalnom preduzeću je naloženo čišćenje mulja i otpada u poplavljenim područijima.

Takođe donesena je naredba o određivanju i sprovođenju mjera dezinfekcije i deratizacije stambenih i drugih objekata koji su bili poplavljeni. Dezinfekcija i deratizacija sprovest će se u naseljenim mjestima Vrela, Žarkovina, Gaj i Stenjak.

Zamjenik načelnika opštine Teslić Milovan Stanković rekao je da je prema prvim procjenama šteta na infrastrukturnim objektima na području opštine Teslić oko 2,5 miliona KM.

„Šteta na 7 mostova koji su porušeni ili oštećeni je oko 350.000 KM, dok na 4 dionice lokalnih puteva gdje su izazvana klizišta i prekid saobraćaja, šteta se procjenjuje na oko 340.000 KM. Na nekategorisanim putevima šteta je izazvana na 14 putnih pravaca gdje se procjenjuje na oko 195.000 KM. Šteta na riječnim obalama je prema prvim procjenama 1,5 milion KM.“ – naglasio je Stanković.

On je takođe dodao da su formirane četiri komisije za procjenu štete pričinjene poplavama na području opštine Teslić i to za oblasti: štete na stambenim objektima, štete na privrednim objektima, štete iz oblasti infrastrukture i oblasti poljoprivrede, te da se one već nalaze na terenu, a popisivanje štete će se obaviti u roku od 15 dana.

Kako kaže Stanković, voda iz gradskog vodovda još nije za piće jer je moguća pojava mutnoće vode iznad dozvoljene, te se sugeriše da se voda koristi samo u sanitarne svrhe nakon potpunog izbistravanja.

ocijeni
(0 glasova)

 

 

Aplikacije (uskoro)

Kontakti

Redakcija
t: +387 32 664 221
e: info@antena-radio.ba
Studio
t: +387 32 667 591
t: +387 32 667 592
e: antena.radio.jelah@gmail.com

Pronađite nas na:

 

Pošalji vijest

Pošalji vijest, fotografiju ili video na Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.