Hapšenja u Tesliću, u policiji i zamjenik načelnika opštine

12 Apr 2018
967 puta

Policija saslušava devet lica zbog sumnje da su krivičnim djelima oštetili budžet Teslića za 3,6 miliona maraka. Među njima su i zamjenik načelnika opštine Milovan Stanković i Radojica Todić, prvi čovjek lokalnog PDP-a. Policija ih sumnjiči za krivična djela protiv službene dužnosti, privrede, platnog prometa.

“Lica se sumnjiče da su privrednom društvu čije je sjedište u Tesliću omogućili da u parničnom postupuku po tužbi za naknadu štete protiv opštine Teslić dovedu u zabludu nadležne sudove u Republici Srpskoj o vlasništvu nad nepokretnostima koje su navedene u samoj tužbi, a koje su predstavljale državnu svojini i svojinu drugih fizičkih lica”, rekla je Danica Gnjatović, portparol MUP-a Republike Srpske.

Nezvanično, istraga se odnosi na slučaj “Promtes”. To preduzeće je tvrdilo da je u njihvom vlasništvu zemljište na kome je izgrađeno izbjegličko naselje, a opština Teslić izgubila je spor koji je trajao godinama. Prije nekoliko mjeseci iz lokalne zajednice je izuzeta dokumentacija koja se odnosi na presudu. Danas bez prvih saradnika slave Dan opštine i kažu da hapšenje nije slučajno.

“To samo potvrđuje ono što sam ja oduvijek govorio i znao da je već više od godinu dana orkestriran politički progon koji se i dalje nastavlja”, istakao je Milan Miličević, načelnik opštine Teslić.

U policiji su se našli odbornici i radnici lokalnog RUGIP-a. Jedan od privedenih, Radojica Todić bio je dugogodišnji direktor Promtesa.

Uhapšeni su iz Teslića, u pratnji policije, stiglu u policijsku upravu Doboj. Nakon kriminlaističke obrade biće proslijeđeni Tužilaštvu.

Uz njih će dobojsko tuižilaštvo dobiti i izvještaj o počinjenim krivičnim djelima. Terete se za zloupotrebu službenog položaja ili ovlašćenja, navođenje na ovjeru neistinitog sadržaja, nesavjestan rad u službi, falsifikovanje ili uništavanje službene isprave i pranje novca.

(ATV)

ocijeni
(0 glasova)

 

 

Aplikacije (uskoro)

Kontakti

Redakcija
t: +387 32 664 221
e: antena@jelah.ba
Studio
t: +387 32 667 591
t: +387 32 667 592
e: antena.radio.jelah@gmail.com

Pronađite nas na:

 

Pošalji vijest

Pošalji vijest, fotografiju ili video na Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.