IV MEMORIJAL U PAINTBALLU "ADEM OMAHIĆ OMAHA" Istaknuto

Tešanj/Vukovo: 22. 08. 2015. godine
Foto: Antena - radio

Danas je na Vukovu u organizaciji MZ Vukovo i Paintball cluba "Avantura" Tešanj u toku IV Memorijal u paintbalu "Adem Omahić Omaha".

Turnir je ove godine prerastao u medjunarodni paintbal turnir sa učešćem 12 ekipa iz BiH i Hrvatske.
Prije zvaničnog otvorenja turnira članovi Organizacionog odbora su posjetili porodicu rahmetli Adema Omahića Omahe, Komandanta, Zlatnog ljiljana, Armije RBiH, a nakon toga i mezar na kojem je Mirnes ef. Alić, Imam džemata Vukovo, proučio sa prisutnim fatihu, gdje se prisutni tokom boravka evocirali i uspomene na teško ratno vrijeme, kada je odbranjena država BiH.

Pola sata prije podne održan je ceremonijal otvaranja Turnira, a nakon intoniranja Himne BiH prisutnima se u ime domaćina obratio dobrodošlicom Predsjednik IV Memorijala "Adem Omahić Omaha" Almir Brka. Potom je u ime Općine Tešanj prigodnoim obraćanjem uspjeh u takmičenju i podsticaj za organizaciju ovog dogadjaja na Vukovu prenio Predsjedavajući OV Tešanj Senad Zutex Subašić, a riječi podrške i dobrodošlice svima u ime Sportskog Saveza općine Tešanj uputio je Predsjednik Besim Sejdić.
Čast da otvori turnir pripala je aktivisti sa Vukova i biznismenu, jednom od članova Organizacionog Odbora turnira, Hasanu Galijaševuću.
Osim pomenutih ceremoniji otvaranja turnira prisustvovali su i Pomoćnik Načelnika Općine Tešanj Sabahudin Omerbašić, kao i predstavnici političkih subjekata Tešnja,( SDP, SBB, SzaBiH, DF i BPS) kao predstavnici firmi koje su uzele učešće u sponzorisanju IV Memorijala u paintbalu "Adem Omahić Omaha", fb grupa: "Adem Omahić Omaha", "Bosanski ratnici" i "Jedna Jedina" te gradjani i Omahini saborci.
Uz takmičarski dio (o kojem ćemo vas izvjestiti sutra) za prisutne gradjane i takmičare se priprema poseban vojnički grah i paprikaš.
Prisutni gosti, zvanice, kao i gradjani su izrazili posebne pohvale za izvrsnu organizaciju i gostoprimstvo vukovljana.

 

mezar22

mezar2

mezar11mezar16mezar17mezar18mezar24mezar29mezar30mezar33SDC18859SDC18908SDC18924SDC18928SDC18936

ocijeni
(0 glasova)

Antena Servis

 

 

Aplikacije (uskoro)

Kontakti

Redakcija
t: +387 32 664 221
e: info@antena-radio.ba
Studio
t: +387 32 667 591
t: +387 32 667 592
e: antena.radio.jelah@gmail.com

Pronađite nas na:

 

Pošalji vijest

Pošalji vijest, fotografiju ili video na Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.