Navijači pobijedili Bundesligu, nema više nogometa ponedjeljkom

04 Feb 2020
521 puta

Navijači klubova iz prve i druge Bundeslige slave veliku pobjedu ljubitelja nogometa protiv krupnog kapitala, točnije vodstva lige i televizijskih kuća.

Posljednjih godina naime, u želji da što više zarade na televizijskim pravima i prijenosima, Bundesliga i TV kuće su prvenstveno kolo, koje se uvijek igralo subotom i nedjeljom, razvukli preko pola tjedna, od petka do ponedjeljka, piše Index..

Navijačima u Njemačkoj, gdje vlada kultura (masovnih) gostovanja i to s kraja na kraj velike države, nikako nije odgovaralo to da se prvenstvene utakmice igraju radnim danima i žestoko su prosvjedovali protiv toga, posebno protiv igranja utakmica ponedjeljkom. Organizirali su kampanje protiv toga, skandirali slogane, isticali transparente, bojkotirali utakmice. Sve to radili su zajedno, bez obzira na klupsku pripadnost.

Takav jedinstveni stav natjerao je Bundesligu da u novom ugovoru oko prodaje TV prava odbaci igranje utakmica ponedjeljkom. To će važiti od sezone 2021./2022. do ljeta 2025.

TNT portal

ocijeni
(0 glasova)

 

 

Aplikacije (uskoro)

Kontakti

Redakcija
t: +387 32 664 221
e: info@antena-radio.ba
Studio
t: +387 32 667 591
t: +387 32 667 592
e: antena.radio.jelah@gmail.com

Pronađite nas na:

 

Pošalji vijest

Pošalji vijest, fotografiju ili video na Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.