Tešanj dobija prvu nogometnu trenericu

Protekle sedmice je u trening centru Nogometnog/Fudbalskog saveza BiH u Zenici završen prvi dio edukacije za nacionalnu “C” licencu za trenerice za djevojčice. Na edukaciji se našla i naša Enida Saltagić (r. Abduzaimović) koja je uspješno prošla seminar tako da ćemo u skoroj budućnosti imati prvu ženu nogometnu trenericu sa područja općine Tešanj.

“Želja ne mijenja ništa – odluka mijenja sve”, kaže Enida, koja će svoje trenerske aktivnosti nastaviti u našoj Školi Fudbala “Šampion” Tešanj. Kaže još i da je izuzetno motivisana te da joj je sljedeći cilj – nogometna “B” licenca.

Veliko je ovo kadrovsko pojačanje u Školi fudbala “Šampion”, a glavni trener ove škole Miralem Pašić najavljuje i nastavak obuke stručnog kadra – na edukaciju za “C” licencu uskoro ide i Dženadin Kantić, koji je uz ovu školu od njenog osnivanja.

Čestitamo Enidi i želimo joj puno sreće u daljem radu, kao i ostalim članovima Škole fudbala “Šampion” Tešanj, škole koja je za kratko vrijeme od osnivanja postala prepoznatljiva i po rezultatima i po ulaganjima kako u djecu tako i u osposobljavanje stručnog kadra, što je osnovni preduslov za uspješno bavljenje ovim poslom.

 

ocijeni
(0 glasova)

 

 

Aplikacije (uskoro)

Kontakti

Redakcija
t: +387 32 664 221
e: info@antena-radio.ba
Studio
t: +387 32 667 591
t: +387 32 667 592
e: antena.radio.jelah@gmail.com

Pronađite nas na:

 

Pošalji vijest

Pošalji vijest, fotografiju ili video na Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.