Edukacija trenera, sportskih radnika i sportista

U četvrtak, 13.09.2018. godine, sa početkom u 18:00 sati, u prostorijama konferencijske sale Javne ustanove “Opća biblioteka” u Tešnju, održana je edukacija za trenere, sportske radnike i sportiste, sa ciljem širenja sportske kulture i sportskog načina života, stvaranja navike zdravog življenja, bolje socijalizacije djece i razvijanje takmičarskog duha te jačanje organizacionih sposobnosti sportskih klubova.

Organizator edukacije je Sportski savez općine Tešanj, kroz projekat “Sportom do zdravlja -SPORT ZA SVE”, koji se realizuje u okviru Regionalnog programa lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu ReLOaD, koji finansira Evropska unija a implementira Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP).

Mr. Esad Bašić je prisutnim trenerima prezentovao temu: Osnove kondicijskog treninga, dok je prof. Dr. Samir Mačković prezetovao temu: Prevencija ozljeda u sportu, nakon čega su mr.sci Sead Mulić i Amir Avdagić predstavili teme: Uloga, značaj i nadležnost Agencije za antidoping kontrolu BiH i Međunarodna borba protiv dopinga u sportu.

Edukaciji su pored trenera, sportskih radnika i sportista prisustvovali i predstavnici Općine Tešanj te direktori javnih ustanova, predstavnici medija kao i drugi zainteresovani građani.

Pored edukacije trenera u narednom periodu projektom Sportom do zdravlja – SPORT ZA SVE predviđena je  organizacija jedinstvenog sportskog događaja na kojem će se široj javnosti prezentovati naučena znanja i vještine svih korisnika projekta.

Regionalni program lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu finansira Evropska unija, a implementira UNDP.

Kratki video sa edukacije možete pogledati OVDJE.

ocijeni
(0 glasova)

 

 

Aplikacije (uskoro)

Kontakti

Redakcija
t: +387 32 664 221
e: info@antena-radio.ba
Studio
t: +387 32 667 591
t: +387 32 667 592
e: antena.radio.jelah@gmail.com

Pronađite nas na:

 

Pošalji vijest

Pošalji vijest, fotografiju ili video na Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.