Sportske igre mladih 13.06. u Tešnju

U Tešnju će se 13. juna sa početkom u 9h u održati osme BH Telecom Sportske igre mladih. Takmičenja se igraju u Gradskoj sportskoj dvorani te u Osnovnoj školi „Huso Hodžić. Ovom prilikom Vas pozivamo da svojim prisustvom uveličate ovaj događaj i date podršku najmlađim sportistima u Tešnju.


Sportske igre mladih su najveća amaterska sportska manifestacija u regiji koja pruža djeci i mladima da se, potpuno besplatno, takmiče u 10 sportskih disciplina. U prethodnih 7 godina Igre su ispratile 220.231 mališana iz cijele Bosne i Hercegovine, neke nove generacije bilo da su iz Sarajeva, Mostara, Bijeljine, Livna, Doboja, Tuzle, Bihaća, Zenice, Prijedora, Širokog Brijega, Srebrenice...Zajedno smo slavili pobjede, ali i tugovali u porazima, slavili rođendane, bili svjedoci prvih simpatija, spajali djecu BiH i na taj način opravdali epitet najljepše sportske priče. Sportske igre mladih se pored Bosne i Hercegovine održavaju, već 22 godine u Hrvatskoj, te 5 godina u Srbiji.
U 2017. godini Igre su u BiH (Federacija BiH, Republika Srpska i Brčko Distrikt) okupile 42.202 učesnika iz preko 110 gradova i općina. Igre su održane u 34 bh. grada, a završene su petodnevnim finalnim takmičenjem u Sarajevu na kojem je nastupilo 1.897 učesnika.
Pobjednici ovogodišnjih regionalnih takmičenja će potpuno besplatno učestvovati na petodnevnom finalnom takmičenju Igara u Sarajevu. Svi pobjednici Velikog finala u Sarajevu, naši državni predstavnici će na Međunarodnim danima Igara u Splitu braniti boje naše države.

ocijeni
(0 glasova)

 

 

Aplikacije (uskoro)

Kontakti

Redakcija
t: +387 32 664 221
e: antena@jelah.ba
Studio
t: +387 32 667 591
t: +387 32 667 592
e: antena.radio.jelah@gmail.com

Pronađite nas na:

 

Pošalji vijest

Pošalji vijest, fotografiju ili video na Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.