PK „Avantura“ - Proslavili drugi rođendan

20 Jan 2014
2390 puta

Ovih dana tešanjski PK „Avantura“ proslavio je svoju drugu godinu postojanja. Iako su mladi iza sebe imaju određene rezultate a vitrine kluba krase dva pehara sa odlično organizovanog turnira „Adem Omahić – Omaha“.

Klub iz dana u dan raste jer klubu se osim Tešnjaka priključuju „avanturisti“ i „avanturistkinje“ iz Doboja, Maglaja, Teslića, Usore, Doboj Juga, dijaspore. I u ovim zimskim danima klub sa ambicioznim direktorom Sejom Muftićem ne prestaje sa aktivizmom. Plan ove godine je napraviti jedan paintball teren kao i održati treći Memorijal posvećen Ademu Omahiću kao i podići paintball na još jedan veći nivo, riječi su direktora kluba Seje Muftića. Osim toga, PK „Avantura“ planira da napravi nedaleko od Tešnja u Raduši teren sa 50X25. Uz taj teren trebalo bi da se napravi pomoćni objekat sa svlačionicama. U proljeće na tešanjskom izletištu „Kiseljak“ planiran je turnir u woodbalu (šumski paintball) pod nazivom „Avaturfest 2014.“

Tekst: Halid Fejzić

ocijeni
(0 glasova)

Antena Servis

 

 

Aplikacije (uskoro)

Kontakti

Redakcija
t: +387 32 664 221
e: info@antena-radio.ba
Studio
t: +387 32 667 591
t: +387 32 667 592
e: antena.radio.jelah@gmail.com

Pronađite nas na:

 

Pošalji vijest

Pošalji vijest, fotografiju ili video na Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.