MUP ZDK: Izvršenim pretresom u Maglaju pronađena opojna droga

07 Jul 2020
1005 puta

U okviru aktivnosti na suzbijanju i preveniranju neovlaštenog posjedovanja, proizvodnje i stavljanja u promet opojnih sredstava, kao i otkrivanju i procesuiranju lica koja se dovode u vezu sa zloupotrebom opojnih droga, policijski službenici Policijske stanice Maglaj došli su do određenih operativnih saznanja o nezakonitim aktivnostima lica O.M., rođenog 1995. godine, iz Maglaja, koje se dovode u vezu sa neovlaštenim posjedovanjem i prodajom opojnih droga.

U skladu sa prikupljenim operativnim saznanjima, a sa ciljem dokumentovanja krivičnog djela, službenici Policijske stanice Maglaj su u mjestu Jablanica, na osnovu naredbe Općinskog suda u Zavidovićima, izvršili pretres kuće i pomoćnih objekata koje koristi lice O.M.

Izvršenim pretresom pronađeno je i oduzeto sljedeće:

  • 657,07 grama praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu amfetamini (speed),
  • 204,19 grama biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu,
  • 858 tableta koje sadrže psihotropne supstance i čije držanje nije dozvoljeno.

Pronađena materija je oduzeta i bit će predmet potrebnih vještačenja. Nakon izvršenog pretresa lice O.M. je lišeno slobode i privedeno u službene prostorije Policijske stanice Maglaj, gdje je nad istim zavedena kriminalistička obrada zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivično djelo "Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga" iz člana 238. Krivičnog zakona FBiH.

 

Odsjek za odnose sa javnošću,

          analitiku i planiranje

ocijeni
(0 glasova)

 

 

Aplikacije (uskoro)

Kontakti

Redakcija
t: +387 32 664 221
e: info@antena-radio.ba
Studio
t: +387 32 667 591
t: +387 32 667 592
e: antena.radio.jelah@gmail.com

Pronađite nas na:

 

Pošalji vijest

Pošalji vijest, fotografiju ili video na Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.