10.11.2017. Vremenska prognoza

U drugoj polovini dana naoblačenje sa juga koje će u Hercegovini od poslijepodnevnih sati prema kraju dana usloviti slabu kišu. U noći na subotu slaba kiša se očekuje u centralnim i istočnim područjima Bosne. Vjetar slab, uglavnom južnog i jugoistočnog smjera. Na sjeveru zemlje vjetar istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 9°C i 14°C, na jugu zemlje do 16°C. 

U subotu, 11.11.2017., u Bosni i Hercegovini pretežo oblačno vrijeme. Prije podne lokalno slaba kiša u centralnim i istočnim područjima Bosne. U Hercegovini i jugozapadu Bosne tokom cijelog dana slabiji kratkotrajni lokalni pljuskovi. Vjetar slab, većinom južnog i jugoistočnog smjera. Na sjeveru zemlje vjetar istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 3 i 8°C, na jugu zemlje do 10°C. Najviša dnevna temperatura zraka između 9 i 15°C.

U nedjelju, 12.11.2017., u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. Od poslijepodnevnih sati prema kraju dana se očekuju se pljuskovi u Hercegovini i jugozapadu Bosne. Jače naoblačenje sa sjevera se prognozira u noći na ponedjeljak i usloviće obilnije padavine i zahlađenje. Vjetar umjerene jačine južnog smjera. Od poslijepodnevnih sati su mogući i jaki udari juga. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 4 i 9°C, na jugu do 11°C. Najviša dnevna temperatura zraka između 12°C i 17°C.

U ponedjeljak, 13.11.2017., u Bosni i Hercegovini oblačno sa jačim padavinama. Prognozira se između 20 i 40 litara po metru kvadratnom, u Hercegovini lokalno i do 60 litara. Prije podne u nizinama većinom kiša ili susnježica. Snijeg iznad 700 metara nadmorske visine. Od poslijepodnevnih sati prema kraju dana, padom temperature zraka, snijeg ili susnježica se očekuju u nizinama u zapadnim, centralnim i istočnim područjima Bosne. U Hercegovini i cijelom sjeveru zemlje bez snijega. Sa dolaskom hladne zračne mase već ujutro vjetar u Bosni mijenja smjer na sjever umjerene jačine, izgledni su lokalno i jaki udari vjetra. U Hercegovini prije podne umjereno jako jugo, koje će u drugoj polovini dana promijenuti smjer na sjever. Maksimalna temperatura zraka je ujutro, od 2°C u Krajini i zapadu Bosne do 10°C na istoku i prije podne u Bosni temperatura zraka će opadati. U Hercegovini temperatura zraka između 10 i 15°C, poslije podne u opadanju.

U utorak, 14.11.2017., prestanak padavina ujutro u Krajini i sjevernim područjima Bosne. Snijeg tokom dana u centralnim i istočnim područjima, prije podne i na zapadu. Na sjeveroistoku Bosne kiša. U Hercegovini većinom kiša, na planinama snijeg. Prognozirana količina padavina se kreće između 5 i 15 litara po metru kvadratnom. U Hercegovini, jugozapadu i zapadu Bosne jak vjetar sjevernog smjera. U ostatku zemlje vjetar je umjerene jačine sjevernog smjera. Temperatura zraka u Bosni u nizinama između 0 i 5°C, na planinama i do -10°C. Temperatura zraka u Hercegovini između 5 i 9°C.

ocijeni
(0 glasova)

 

 

Aplikacije (uskoro)

Kontakti

Redakcija
t: +387 32 664 221
e: antena@jelah.ba
Studio
t: +387 32 667 591
t: +387 32 667 592
e: antena.radio.jelah@gmail.com

Pronađite nas na:

 

Pošalji vijest

Pošalji vijest, fotografiju ili video na Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.