A.H.

A.H.

Na osnovu ukazane potrebe  Firma GMC d.o.o. Usora sa sjedištem u Žabljaku bb, raspisuje javni konkurs za primanje u radni odnos  na sljedećoj poziciji  :

Referent za logistiku - m/ž –1 izvršilac

Opis poslova:

 • Realizacija nabave avio karti, te organizacija prevoza
 • Iznajmljivanje potrebnih vozila (ponude, ugovori, praćenje stanja vozila te ostale neophodne aktivnosti), koristenje platformi za iznajmljivanje vozila( Rentalcars, SIXT
 • Upravljanje, planiranje i organizacija voznim parkom
 • Servisiranje vozila u ovlaštenim servisima, praćenje i planiranje registracije vozila, obezbjeđenje neophodne dokumentacije
 • Praćenje kretanja vozila – GPS korištenje aplikacije
 • Organizacija transporta alata- definisanje nacina transporta, vlastitim vozilima ili organizacija zbirnog transporta
 • Obezbjeđenje neophodne i adekvatne dokumentacije za transport na teritoriji EU
 • Apliciranje ATA karneta- praćenje validnosti odobrenih izvoza/uvoza

 

Potrebne kvalifikacije:

 

 • SSS
 • Poželjno iskustvo na istim ili sličnim poslovima
 • Obavezno poznavanje engleskog jezika
 • Poželjno poznavanje slovenskog jezika
 • Vozačka dozvola B kategorija

 

Nudimo:

 • Radni odnos na određeno vrijeme uz mogućnost zaključenja Ugovora o radu na neodređeno vrijeme
 • Stimulativna zarada, redovna plata i topli obrok
 • Mogućnost napretka i usavršavanja
 • Nudimo izazovnu poziciju u uspješnom timu, sa angažovanim i kolegijalnim saradnicima, u stabilnom i dinamičnom okruženju
 • U svrhu postizanja odgovarajućeg nivoa uspješnosti, biće organizovane obuke i aktivnosti na Vašem daljem razvoju

 

Zainteresovani kandidati mogu se prijaviti slanjem CV-a/ kratke biografije na e-mail: Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.  sa naznakom Prijava na konkurs –Referent za logistikuili lično u sjedištu firme na adresi:  Global Metal Construction,  Žabljak bb, 74230 Usora.

Sve informacije putem  telefona : +387 63 802 646

 

Evropski meteorološki servis “Meteo-alarm” izdao je žuto upozorenje za područja Banjaluke, Prijedora, Trebinja, Mostara, Sarajeva, Tuzle, Bihaća i Livna, objavljeno je na sajtu Federalnog hidrometeorološkog zavoda

Italija je u četvrtak zatvorila granice za 13 zemalja, uključujući Bosnu i Hercegovinu i Sjevernu Makedoniju smatrajući ih najriskantnijim mjestima za širenje korona virusa

Općinsko vijeće Tešanj na svojoj 40. sjednici, održanoj 30.06.2020. godine, razmatrajući Nacrt Odluke o zonama sanitarne zaštite izvorišta vode za piće "Planjska rijeka" i “Gumurnica” općina Tešanj, usvojio je zaključak kojim se prihvata Nacrt odluke i upućuje na javnu raspravu.

Red.

broj

VRSTA INFORMACIJE

DNEVNO STANJE

 

1.

Prirodne nepogode i druge pojave i događaji

 

Profesionalna vatrogasna jedinica (PVJ) intervenisala je sinoć u 00:18 sati u mjestu Ripna kojom prilikom je gorilo sijeno. Prouzrokovana je materijalna šteta, a spriječeno je širenje požara na drugu imovinu. U gašenju su učestvovala 3 vatrogasca i vlasnik. Prilikom gašenja požara jedan vatrogasac PVJ Tešanj je zadobio lakše tjelesne povrede.

I

2.

Stanje puteva

 

Magistralni put M-17: Šamac-Sarajevo i magistralni put M-4: Doboj-Banja Luka: suhi. Zbog izvođenja radova na sanaciji mosta preko rijeke Radušice  na magistralnom putu M-4 u Rosuljama, saobraća se privremenom obilaznicom.

Regionalni put RP-474: Novi Šeher-Prnjavor: suh.

Lokalni putevi: suhi.

Saobraćaj se odvija po suhim  putevima i bez posebnih ograničenja.

 

3.

Klimatološki i drugi uslovi

 

Stanje u 08:00 sati: vedro i sunčano;

-Temperatura zraka u 08:00 sati: 20ºC;

-Relativna vlažnost: 86%;

-Relativni pritisak: 1018,6 mbar;

-Pravac i brzina vjetra: -m/s ;

-Količina padavina za protekla 24 sata:  - lit/m2;

-Vodostaj rijeka: BOSNA, USORA, TEŠANJKA –U granicama normalnog i imaju tendenciju opadanja. Vodostaj Usore jutros je iznosio 71 cm.

 

4.

Informacije iz Policijske uprave

 

U protekla 24 sata na području općine evidentirana su:

-          2 narušavanja javnog reda i mira.

  

5.

Informacije iz Službe hitne pomoći i porođajnog odjela

 

-Služba hitne pomoći u protekla 24 sata evidentirala je 43 intervencije, od toga 11 zbog povreda. U bolnicu je upućeno 16 osoba.

-Na porođajnom odjelu Opće bolnice u protekla 24 sata rođeno je 5 muških beba.

 

6.

Snabdjevanje energentima, vodom i stanje telefonskih veza

 

ELEKTRIČNA ENERGIJA – Zbog planskih radova na elektroenergetskim objektima danas će u periodu od 08:30 do 11:30 sati bez električne energije biti trafo područja Ahmetovići, Šeljme, Hanići, Stojčinovići, Barići, Jurići Žabljak, Albalići, Džamija Ljetinić i Agići, trafo područje Putešić Pilićara, od 09:30 do 15:00 sati i trafo područja Vukovo Mostić, Logobare, Dubalj i Bajina Glava, od 11:30 do 15:00 sati.

VODA- Snabdjevanje vodom korisnika vodovodnih sistema Tešanj, Jelah i Kraševo jutros se vrši uredno i ista zadovoljava  zahtjeve Pravilnika o zdravstvenoj ispravnosti vode za piće.
TELEFONSKE VEZE-  Uredno funkcionišu.

 

7.

Ostale informacije

/

 

Pjesme Kemala Ljevakovica su prevedene na italijanski jezik i objavljene u uglednom italijanskom Književnom časopisu "Il Foglio Letterario - Ferro Ignique" (u broju 16, na stranicama 100 - 103) di Luglio 2020: in questo ricchissimo numero segnalo innanzitutto le poesie di Mirjana Jezildžić (Bosnia-Herzegovina), Zlatko Kraljić (Croazia), Kemal Ljevaković (Bosnia-Herzegovina), Tatyana Terebinova (Russia), Borut Petrović Vernikov (Slovenia), tradotte da me in lingua italiana (Cliccare sull'immagine e scaricare il Pdf).
La Rivista si apre con brevi saggi per la Rubrica "Letteratura e Cultura... davvero ne hai paura?": su "Raffaello" a cura di Gordiano Lupi; su "Guerre mondiali, rivoluzioni e altro", di Patrizia Raveggi; "Libri da ferro e fuoco", di Vincenzo Trama e con un' Intervista allo scrittore Davide Ricchiuti. Poi, nello spazio dedicato alle 'problematiche' dell'editoria, alcuni articoli e un'intervista a Claudio Gallo. E, inoltre, Cinema, Manga, Fumetti (con testi e illustrazioni), e ancora Recensioni di libri, Musica, e "Poesia e (di)versi lirici" con le mie traduzioni di poesie. Per la cura di Fabio Strinati: Poesie inedite di Sara Picardi e intervista, e, infine, "Racconti e scritture", esperienze di alcuni talenti della narrativa. Buona lettura a tutti e grazie a Gordiano Lupi, Vincenzo Trama, Fabio Strinati.

 

PREIS USORA doo je međunarodna kompanija , članica PREIS Group Austrija. Zavarene konstrukcije u PREIS-u danas prelaze granice jednostavnog opisa. Primjenjujemo širok spektar metoda i proizvoda pritom koristeći najnaprednije tehnologije. Isto vrijedi i za ostale grane čeličnih konstrukcija u PREIS-u kao što su rezanje, strojna obrada, pjeskarenje, bojanje i premazivanje. Sa zadnjim investicijama u unapređenje proizvodnje u PREIS-u napravili smo velik napredak u tehnologiji 21. stoljeća.

Za naš tim stručnjaka tražimo osobu na radnommjestu:

RADNIK NA ODRŽAVANJU(m/ž)

Vaše ključne aktivnosti:

Pruža stručnu pomoć voditelju održavanja pri koordiniranju rada održavanja

-              Vrši analizu tehničke dokumentacije vezano za kompletno održavanje,

-              Vodi računa o tehničkoj ispravnosti uređaja i opreme za pruža stručnu pomoć šefu održavanja,

-              Obavlja tehničke poslove u Društvu što između ostalog podrazumijeva:

1. načina vršenja održavanja,

2. analiza projekata određenih mašinskih sklopova,

3. analiziranje i kontrola procesa proizvodnje i predlaganje unaprijeđenja tehnologije u procesu proizvodnje,

4. uvođenje metoda za povećanje djelotvornosti održavanja,

5. uvođenje mjera za sigurnost proizvodnih i drugih postupaka, te rada mašina i uređaja sa stanovišta zaštite života i zdravlja zaposlenika, imovine i okoliša,

6. vodi računa o tehničkoj ispravnosti uređaja i opreme za održavanje i prema potrebama daje predloge za nabavku novih.

-              Uspostavlja i održava sistem upravljanja kvalitetom održavanja,

Postavlja i preispituje ciljeve i planove kvaliteta održavanja,

Analizira standarde i propise iz oblasti održavanja i svoje znanje stalno usavršava i prati nova dostignuća u ovoj oblasti,

Predlaže nabavku opreme za održavanje, sitnog inventara, potrošnog materijala i stručne literature,

Obavlja i druge poslove po naređenju vođe održavanja vezano za registrovanu djelatnost Društva u skladu sa zakonskim odredbama

Vašprofil:

SSS/KV  tehničke ili druge odgovarajuće struke

Poželjno radno iskustvo na istim ili sličnim poslovima

Komunikativnost, savjesnost i discipliniranost Sklonost timskom radu

Spremnost na rad u smjenama

Nudimo Vam

Siguranposao

      Stimulativna financijskaprimanja

      Naknadu zaprijevozi topli obrok

Ako želite raditi u stabilnoj firmi , te sudjelovati u stvaranju

organizacijske kulture, pridružite nam se i postanite dio našeg tima. Svoju  molbu i životopis možete dostaviti na adresu PREIS USORA d.o.o. Žabljak bb,74230 Usora ili poslati na e-mail adresu Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.   Dodatne informacije na info telefon  063 /399/ 119 Hvala!

 

 

Sindikalna potrošačka korpa koju je Savez samostalnih sindikata Bosne i Hercegovine izračunao za mjesec juni 2020. godine iznosi 1.840,87 KM i za 155,66 KM je jeftinija od potrošačke korpe za prethodni mjesec.

Iako se posljednjih dana bilježi rast broja novozaraženih koronavirusom, epidemiološka situacija u Zeničko-dobojskom kantonu je stabilna, a svi pacijenti imaju adekvatnu zdravstvenu zaštitu - rekao je dr. Adnan Jupić, ministar zdravstva i predsjednik Kriznog štaba Ministarstva zdravstva ZDK.

Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Fadil Novalić i federalni ministar razvoja, poduzetništva i obrta Amir Zukić posjetili su danas općinu Tešanj gdje su se susreli s načelnikom Općine Suadom Huskićem i privrednicima.

 

 

Aplikacije (uskoro)

Kontakti

Redakcija
t: +387 32 664 221
e: info@antena-radio.ba
Studio
t: +387 32 667 591
t: +387 32 667 592
e: antena.radio.jelah@gmail.com

Pronađite nas na:

 

Pošalji vijest

Pošalji vijest, fotografiju ili video na Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.