Skraćena validnost negativnih PCR i brzih testova u Sloveniji

24 Dec 2021
995 puta

Vlada Slovenije odlučila skratila je validnost dokaza negatvinih PCR i brzih testova na virus korona, pa će važnost brzog testa sada biti 24 časa, a PCR testa 48 časova od uzimanja brisa.

“Vremenski okvir se time smanjuje”, rekla je portparol Vlade Maja Bratuša na današnjoj konferenciji za novinare.

Do sada su se osobe koje nisu vakcinisane ili nisu imale kovid smatrale kvalifikovanim za potvrdu preležao, vakcinisan, testiran na osnovu dokaza o negativnom rezultatu pi-si-ar testa ne starijem od 72 časa ili na osnovu rezultata brzog testa koji nije stariji od 48 časova.

Odluka Vlade stupa na snagu sutra, prenose slovenački mediji.

Vlada je danas odlučila i u kom obliku će biti dozvoljen doček Nove godine i ovaj put neće biti dočeka na otvorenom.

“Svaka odluka koju Vlada ovih dana donese je teška i rezultat je proučavanja različitih scenarija”, rekla je državni sekretar u Ministarstvu ekonomskog razvoja i tehnologije Polona Rifelj i istakla da su na stolu bile mnogo strože mjere.

Vlada je odlučila da u noći 1. januara 2022. godine omogući duže večere za goste restorana, uključujući i one u hotelima.

Radno vrijeme neće biti ograničeno, ali će svi gosti prije ulaska morati da pokažu negativan PCR ili sertifikat brzog testa, koji ne smije biti stariji od 12 časova.

Pod nadzorom ugostitelja, gost će moći i da se testira neposredno prije ulaska u restoran.

(N.N.)

ocijeni
(0 glasova)

Antena Servis

 

 

Aplikacije (uskoro)

Kontakti

Redakcija
t: +387 32 664 221
e: info@antena-radio.ba
Studio
t: +387 32 667 591
t: +387 32 667 592
e: antena.radio.jelah@gmail.com

Pronađite nas na:

 

Pošalji vijest

Pošalji vijest, fotografiju ili video na Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.