Sporazum o roamingu na Balkanu u aprilu

20 Feb 2019
394 puta

Regionalni sporazum o romingu zemalja Zapadnog Balkana biće potpisan u aprilu na Digitalnom samitu Zapadnog Balkana u Beogradu, saopštilo je danas Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije, prenosi Anadolu Agency.

Kako se navodi u saopštenju, to je dogovoreno danas na Ministarskom ručku u Skoplju.

Nacrt Sporazuma o smanjenju cijena usluga rominga u javnim mobilnim komunikacionim mrežama u regionu Zapadnog Balkana je usaglašen i definiše i maloprodajne i veleprodajne cijene, navodi se u saopštenju.

Samit se održava 4. i 5. aprila u Beogradu, a, kako se navodi u saopštenju Regionalnog vijeća za saradnju, sporazum o romingu za Zapadni Balkan doneće regionu “nula” troškova rominga do ljeta 2021. godine.

Na skupu su učestvovali predstavnici Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Albanije i Grčke, generalna sekretarka Vijeća za regionalnu saradnju Majlinda Bregu i evropska komesarka za digitalnu ekonomiju i društvo Marija Gabrijel, koja je istakla posvećenost Evropske komisije regionalnom povezivanju i podršci evropskim integracijama regiona.

Na sastanku se razgovaralo i o regionalnom razvoju i istraživanju klauda, uključujući elektronske potpise, kao i o saradnji u oblasti sajber bezbjednosti.

ocijeni
(0 glasova)

 

 

Aplikacije (uskoro)

Kontakti

Redakcija
t: +387 32 664 221
e: info@antena-radio.ba
Studio
t: +387 32 667 591
t: +387 32 667 592
e: antena.radio.jelah@gmail.com

Pronađite nas na:

 

Pošalji vijest

Pošalji vijest, fotografiju ili video na Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.