Društvo novinara BiH: Antena Radiju specijalno priznanje za novinarski poduhvat godine 2014. Istaknuto

U organizaciji Društva novinara Bosne i Hercegovine u Banjoj Luci je u petak navečer održana manifestacija "Novinar godine" na kojoj su, po jubilarni, 20. put dodijeljene novinarske nagrade i priznanja za prethodnu godinu.

Društvo novinara BiH je najstarije udruženje novinara u Bosni i Hercegovini a svake godine dodjeljuje nagrade u kategorijama štampanih medija,radijskog novinarstva,  televizijskog novinarstva, nagradu za životno djelo te, po prvi puta, specijalno priznanje za novinarski poduhvat godine.

Jedan od najznačajnijih događaja u prethodnoj godini su bile majske poplave koje su zadesile šire područje BiH a naročito dolinu rijeke Bosne i ljude koje žive uz nju. Zbog svega učinjenog u tom periodu, kako je navedeno u obrazloženju, naročito zbog pomoći u spašavanju ljudskih života i materijalnih dobara te u pomoći, ublažavanju i sanaciji posljedica poplava Društvo novinara BiH je ove godine uvelo Specijalno priznanje - Novinarski poduhvat godine koje je dodijeljeno redakciji Antena Radija.

Nagrada za životno djelo je uručena Hajrudinu Somunu a uručio je ministar vanjskih poslova BiH Igor Crnadak, izaslanik predsjednika Predsjedništva BiH Mladena Ivanića, koji je pokrovitelj ove manifestacije.

BH Radio 1 dobitnik je godišnje nagrade za prošlu godinu u kategoriji radijskog novinarstva.

U kategoriji Televizijski novinar nagrađena je Suzana Rađen-Todorović, glavna urednica Informativnog programa BNTV-a, a Nagrada za printane medije otišla je Saši Rukavini, glavnom i odgovornom uredniku magazina Dani

Nagradu Novinar godine za 2014. godinu dobio je Mladen Marić, novinar Federalne televizije.

01 2014

02 2014


{fcomment}

 

 

ocijeni
(0 glasova)

Antena Servis

 

 

Aplikacije (uskoro)

Kontakti

Redakcija
t: +387 32 664 221
e: info@antena-radio.ba
Studio
t: +387 32 667 591
t: +387 32 667 592
e: antena.radio.jelah@gmail.com

Pronađite nas na:

 

Pošalji vijest

Pošalji vijest, fotografiju ili video na Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.