PROMJENA MOTORNOG ULJA

Ono što je bitno je da ne smijete dozvoliti da vam ulje u motoru bude ispod minimuma. Ipak, zaprepašćuje činjenica da samo jedan od pet vozača na našim kolovozima, vozi sa odgovarajućom količinom ulja u motoru. Pravilno sipanje ulja u motor je od ključne važnosti za dugotrajnost motora automobila, pa morate biti veoma oprezni sa tim.

Naravno, entuzijazam kod vozača o pravilnom održavanju nivoa ulja postoji i što je vozilo novije, procenat vozača, koji brinu o ovome, je veći.

 Normalna potrošnja motornog ulja kod vozila iznosi od 0.1 do 0.3 litre na 1000 pređenih kilometara, i predstavlja standardnu vrijednost kod gotovo svih proizvođača. Ipak, potrošnja zna da varira, i kakvo je zaista stanje najbolje je da provjerite u uputstvu, koje dolazi uz automobil. Osim toga, za provjeru stanja motornog ulja potrebno je izdvojiti dva minuta vremena, i preporučljivo je da to radite na svakih 500 do 600 pređenih kilometara.

 

Ukoliko ne znate gdje i kako da dolijete ulje u vaš motor, možete se posavjetovati sa serviserom ili sa osobljem u prodajnim objektima Auto Parts - Auto dijelovi. Važno je da ne sipate previše ulja! Ovo je jednako rizično, kao i da nemate dovoljno ulja, s tim što bi šteta bila manja za vaš automobil.

U našim poslovnicama u toku je ljetna promotivna akcija, pa kupovinom 4 litre Elf ili Total ulja na poklon dobijate modnu majicu, akorisnici Auto Milovanović Red Spot kartice povoljnosti ostvaruju, dodatni popust na kupovinu motornih ulja iz našeg asortimana. Napominjemo da smo ovlašteni distributer i prodavac globalno poznatih brendova motornih ulja za BiH, kao što su: Elf, Total, Castrol, Dynamax i Eurolub.

 Učlanite se u AutoParts program lojalnosti, te uz RED SPOT karticu ostvarite pogodnosti pri kupovini preko 10 000 sezonskih artikala, uz dodatne poklone u našoj ljetnoj kampanji!

 Ukoliko imate bilo kakvih pitanja, tražite savjet ili vam je potrebna brza asistencija, pozovite naš besplatan info broj 0800 51 053.

 „Kupujte iz prve ruke“ u vama najbližoj prodavnici auto dijelova AutoParts.

ocijeni
(0 glasova)

 

 

Aplikacije (uskoro)

Kontakti

Redakcija
t: +387 32 664 221
e: info@antena-radio.ba
Studio
t: +387 32 667 591
t: +387 32 667 592
e: antena.radio.jelah@gmail.com

Pronađite nas na:

 

Pošalji vijest

Pošalji vijest, fotografiju ili video na Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.