Mlin i pekara Ljubače prva “NON GMO” tvornica stočne hrane u BiH

Tuzla, 10. april 2019. - Mlin i pekara Ljubače d.d. Tuzla dobile su certifikat „NON GMO“ za stočnu hranu. Ovo je prva tvornica stočne hrane u Bosni i Hercegovini koja je zadovoljila strogi BEZ GMO standard koji garantuje da u cijelom procesu proizvodnje nisu korišteni genetski modificirani sastojci.

 Certificiranje je provela ovlaštena Agencija za certifikaciju - SGS. Sam audit obavljen je 27. februara ove godine čime je tvornica istodobno ispunila i zahtjeve za pristupanje evropskom Dunao soja udruženju.

Standardizacija je provedena po smjernicama Agencije za sigurnost hrane BiH kao rezultat zahtjeva i potreba tržišta stočne hrane na domaćem tržištu.

“Sa ovim certifikatom postali smo prva tvornica stočne hrane u BiH koja je uspjela zadovoljiti ove zahtjeve. Oznaka „BEZ GMO proizvedeno“ je jedinstvena za sva tržišta i omogućava kreiranje zajedničkog tržišta BEZ GMO proizvoda, regionalnu trgovinu i promociju certificiranih BEZ GMO proizvoda. Dobijanjem ovog certifikata Mlin i pekara Ljubače dobija konkurentnu prednost u odnosu na druge prozvođače, omogućava pristup novim tržištima, širi svoju paletu proizvoda stočne hrane i prati trendove na tržištu proizvodnje stočne hrane koji su rezultat porasta svijesti krajnjih potrošača o zdravoj ishrani”, izjavio je Adnan Imerović, direktor kompanije Mlin i pekara Ljubače d.d. Tuzla.

Oznaka“ BEZ GMO proizvedeno“ garantuje da u cijelom procesu proizvodnje nisu korišteni genetski modificirani sastojci, tj. da su sve komponente u krajnjem proizvodu BEZ GMO, te da su sve životinje hranjene genetski nemodificiranom stočnom hranom.

Mlin i pekara Ljubače nastavljaju kontinuitet modernizacije poslovanja i praćenja trendova zdravijeg načina života. 

ocijeni
(0 glasova)

 

 

Aplikacije (uskoro)

Kontakti

Redakcija
t: +387 32 664 221
e: info@antena-radio.ba
Studio
t: +387 32 667 591
t: +387 32 667 592
e: antena.radio.jelah@gmail.com

Pronađite nas na:

 

Pošalji vijest

Pošalji vijest, fotografiju ili video na Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.