6 pravila za zimske uslove vožnje

Kao i proteklih sedmica tako i ove, nastavljamo sa korisnim informacijama, vezanim za zimske uslove vožnje... izdvajamo šest pravila, koja će vam pomoći da vi i vaš automobil spremni dočekate snijeg:

NA AUTOMOBILU SU ZIMSKE GUME - To su gume s oznakom „M+S“ koje su boljih i postojanijih svojstava pri zimskim uslovima vožnje od drugih guma. Jedna od ponuda kod nas su i PROFIL protekt gume, gdje za kupljene 4 gume kupac na poklon dobija gratis montažu i balans guma + zaštitne kese za gume.

PROVJERITE STANJE FILTERA GORIVA - Najmanje što možete napraviti jest, da provjerite kada ste posljednji put mijenjali filter goriva i ako je potrebno, zamijenite ga.

PROVJERITE STANJE AKUMULATORA - Opšte je poznato da akumulatori padom temperature gube svoj kapacitet. Njemu se životni vijek može produžiti kontrolisanjem nivoa elektrolita, ako je to moguće. Kod nas, u poslovnicama Auto Milovanović u toku je zimska akcija u kojoj izmedju ostalog imate odličnu ponudu akumulatora, gdje kupovinom STARLINE ili START EXTREME akumulatora možete ostvariti popust od 15% ukoliko nam ostavite vaš stari akumulator, a na poklon dobijate i neophodno sredstvo u borbi protiv zaleđenih šoferšajbi-odleđivač stakla De Icer. Starline je akumulator sa 3 godine garancije, dok na Start Extreme imate garanciju 2 godine.

PROVJETRAVANJE I GRIJANJE VJETROBRANA - Za sigurnu vožnju vrlo je bitno i vidno polje vozača, koje je u zimskim uslovima vožnje najčešće zamagljeno ili zaleđeno.

ZAGRIJTE MOTOR PRIJE KRETANJA - U zimskim uslovima, prije kretanja, pustite da motor malo radi u praznom hodu kako bi se maziva i dijelovi motora zagrijali što bliže radnoj temperaturi, čime ćete produžiti vijek trajanja motora.

SANIRAJTE OŠTEĆENJA - Ako su dijelovi podvožja ili pragovi ogrebani ili oštećeni, prije zime, preporučljivo je ta oštećenja sanirati kako so, koja se koristi za posipanje kolovoza, ne bi dodatno pospješila i ubrzala koroziju.

Auto Parts svojim kupcima u svim poslovnicama nudi Red Spot karticu pogodnosti, gdje odobravamo do 10% na svu nabrojanu sezonsku robu, a u toku su i akcijske ponude, gdje kupci uz određeni asortiman dobijaju i poklone.

Ukoliko imate bilo kakvih pitanja, tražite savjet ili vam je potrebna brza asistencija, pozovite naš besplatan info broj 0800 51 053.

Kupujte iz prve ruke“ u vama najbližoj prodavnici auto dijelova Auto Parts.

ocijeni
(0 glasova)

 

 

Aplikacije (uskoro)

Kontakti

Redakcija
t: +387 32 664 221
e: info@antena-radio.ba
Studio
t: +387 32 667 591
t: +387 32 667 592
e: antena.radio.jelah@gmail.com

Pronađite nas na:

 

Pošalji vijest

Pošalji vijest, fotografiju ili video na Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.