VIOLAPHARM: Svjetski dan farmaceuta

24 Sep 2018
545 puta

Svjetski dan farmaceuta se tradicionalno obiljezava 25. septembra. Farmaceuti su najdostupniji zdravstveni radnici i pouzdani izvor informacija, a zajedno sa drugim zdravstvenim radnicima cine tim, koji adekvatno prati zdravstveni status pacijenta. 

Tim apoteke Violapharm, farmaceutima-strucnjacima za lijekove, zeli sretan 25. septembar, Svjetski dan farmaceuta. U skladu sa ovogodisnjom temom Dana farmaceuta koja glasi: „Farmaceuti- eksperti za lijekove“, u nasim Violapharm apotekama smo organizovali razlicite aktivnosti s ciljem da nasim pacijentima damo sto kvalitetnije informacije o lijekovima, pravilnoj primjeni i cuvanju lijekova. Poseban akcenat stavljamo na razgovor sa pacijentima o hronicnoj terapiji. Planirane su promocije preparata Health Aid, britanskog proizvođača suplemenata u apoteci u Bukvi 25.septembra, kao i besplatna mjerenja šećera i krvnog pritiska u svim Violapharm apotekama. 

ocijeni
(0 glasova)

 

 

Aplikacije (uskoro)

Kontakti

Redakcija
t: +387 32 664 221
e: info@antena-radio.ba
Studio
t: +387 32 667 591
t: +387 32 667 592
e: antena.radio.jelah@gmail.com

Pronađite nas na:

 

Pošalji vijest

Pošalji vijest, fotografiju ili video na Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.