Duga Ideal: konačno smo izmjerili «čiji je veći majstorluk»!

19 Sep 2018
812 puta

Doboj Jug, 17. septembar 2018. - Duga Ideal, jedan od vodećih retail-er proizvoda i materijala za gradnju u dobojsko – zeničkoj regiji proglašava pobjednika izazova «Čiji je veći majstorluk».

Pobjednici izazova su:

  1. Denis Kavazović
  2. Mirnes Meškić
  3. Mirsad Muslija.

Denis Kavazović, kao pobjednik glavne nagrade izazova potpisao je eksluzivni ugovor sa Dugom Ideal. d.o.o. na 12 mjeseci. Nagrada za drugo mjesto izazova, profi mašina za sječenje keramike, pripala je Mirnesu Meškiću, dok je Mirsad Muslija kao pobjednik trećeg mjesta izazova dobio radnu opremu za cijelu ekipu.

Nagrade majstorima, čiji majstorluk je bio najveći, dodijelio je stručni žiri kompanije Duge Ideal d.o.o. Jedan od kriterija koji je svakako bio jako važan za odabir pobjednika izazova jeste činjenica da su pobjednici ugradili najviše materijala u svojoj branši, i to:

  1. Najviše urađenih m2 fasade
  2. Najviše polijepljenih m2 keramike
  3. Najviše m2 okrečenih zidova.

Majstori su imali za zadatak da ugrade što više materijala u vremenskom periodu od jula do augusta ove godine pri čemu su se vrednovale prije svega majstorske vještine. S ciljem da se na ovaj način kroz igru i takmičenje podstakne na  društvenu odgovornst i u prvi plan stave vrijednosti kao što su rad, marljivost, znanje, vještine, te izučavanje zanata, ali i da se da podrška jačanju obrazovnog sistema koji će stimulirati mlade da se školuju i pripremaju za produktivna zanimanja. U našem narodu se kaže da onaj ko je vješt u svom zanatu ima ‘zlatne ruke’. Fokusovog takmičenja koji se organizirao po prvi put u BiH je unaprijeđenje svijesti o vrijednostima kao što su rad, znanje, izučavanje zanata, ali i podrška jačanju obrazovnog sistema koji će stimulirati mlade da se školuju i pripremaju za produktivna zanimanja, navodi se u saopštenju za javnost Duga Ideal d.o.o. Doboj Jug.

 

 

ocijeni
(1 glas)

 

 

Aplikacije (uskoro)

Kontakti

Redakcija
t: +387 32 664 221
e: info@antena-radio.ba
Studio
t: +387 32 667 591
t: +387 32 667 592
e: antena.radio.jelah@gmail.com

Pronađite nas na:

 

Pošalji vijest

Pošalji vijest, fotografiju ili video na Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.