MOJA KOSA – TVOJA KOSA U TEŠNJU

12 Jul 2018
1606 puta

U sklopu projekta Moja kosa tvoja kosa Udruženje Srce za djecu oboljelu od raka organizira akciju šišanja i doniranja kose za potrebe izrade perika za djecu oboljelu od raka i u Tešnju. Akcija Moja kosa – tvoja kosa bit će održana u subotu, 28. jula od 10 do 16 sati na prvom spratu trgovačkog centra Mepromex na Tešanjci.

U Bosni i Hercegovini od malignih bolesti godišnje oboli oko 60 djece različitih uzrasta. Procenat izlječenja se kreće oko 80 posto. Međutim, put do izliječenja je težak i bolan, a djeci, posebno djevojčicama, jedno od najtežih iskustava je gubitak kose, ističu iz Udruženja Srce za djecu oboljelu od raka, te sve građane Zeničko-dobojskog kantona pozivaju da dođu u trgovački centar Mepromex na Tešanjci i doniraju kosu za potrebe izrade perika djeci oboljeloj od raka.

Za sve one koji žele kosu donirati za izradu perika, bitno je napomenuti da kosa mora biti čista, suha, hemijski netretirana i nefarbana, te minimalno 30 cm dužine (idealno je i duže).

Do sada smo izradili i uručili 18 perika, a 3 perike su trenutno u procesu izrade. Perike iz radionice Udruženja dostupne su, potpuno besplatno, svakom djetetu koje ima privremeni ili trajni gubitak kose kako bi vratilo samopouzdanje i uspješno se uklopilo u svoju matičnu sredinu, naglašavaju iz Udruženja.

Prijatelji ove akcije su Mepromex doo, a projekat Moja kosa – tvoja kosa podržava i Vlada Švicarske.

ocijeni
(1 glas)

 

 

Aplikacije (uskoro)

Kontakti

Redakcija
t: +387 32 664 221
e: info@antena-radio.ba
Studio
t: +387 32 667 591
t: +387 32 667 592
e: antena.radio.jelah@gmail.com

Pronađite nas na:

 

Pošalji vijest

Pošalji vijest, fotografiju ili video na Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.