SVEČANA DODJELA CERTIFIKATA UČESNICIMA 22. CIKLUSA EDUKACIJE ZA STICANJE ZVANJA CERTIFICIRANI RAČUNOVĐA (CR) U TUZLI

30 Okt 2017
1074 puta

FINconsult Tuzla je uspješno završio obuku 22. generacije učesnika za sticanje zvanja Certificirani računovođa u Tuzli koji se realizovao u periodu septembar-oktobar 2017.godine.

U prostorijama Visoke škole za finansije i računovodstvo FINra, je danas upriličena svečanost povodom dodjele certifikata učesnicima obuke, koji su uspješno završili Edukacija za sticanje zvanja Certificirani računovođa organizovanu od strane edukativno konsultanske kuće FINconsult.

Cilj ove edukacije je bio pripremiti kandidata za uspješno polaganje ispita za sticanje zvanja Certificirani računovođa i osposobiti za obavljanje poslova finansijsko-računovodstvene i menadžerske profesije.

Nastava za Certificiranog računovođu (CR) se sastojala iz četiri predmeta: Primjena upravljačkog računovodstva, Primjena finansijskog menadžmenta, Revizija i sistemi interne kontrole, Finansijsko izvještavanje 2 sa ukupno 72 nastavna časa.

FINconsult već 11. godinu provodi ove edukacije u Sarajevu, Tuzli, a povremeno u Bihaću i Zenici. Edukaciju do sada je uspješno završilo više od 1.200 osoba.

Direktor edukativno konsultanske kuće FINconsult, Doc. dr. Ismet Kalić je na današnjoj svečanosti izjavio:

Ovom edukacijom učesnici su obnovili, proširili, osavremenili znanja i vještine i podigli nivo stručne kompetentnosti u obavljanju finansijsko-računovodstvenih i menadžerskih poslova.

Certifikat računovođe je postao standard za sve one koji su u biznisu, a posebno za one koji se bave finansijsko-računovodstvenim i menadžerskim poslom i nosi višestruke koristi:

  1. Konkurentniji ste na tržištu rada ( prema zvaničnim podacima na biroima rada nema osoba koji imaju certifikat Certificiranog računovođe). Dobivanje certifikata znači dobivanje i zaposlenja.

  2. Bolji, plaćeniji i sigurniji poslovi.

  3. Mogućnost otvaranja vlastitih računovodstvenih servisa ili savjetodavnih agencija”.

Prema zvaničnim podacima prolaznost kandidata educiranih u FINconsult-u je iznad prosjeka prolaznosti na ispitima za sticanje zvanja u finansijsko - računovodstvenoj profesiji u BiH.

FINconsult vodi briga o svim učesnicima i nakon završetka edukacije. Saradnja sa učesnicima edukacije će se nastaviti kroz njihovo pohađanje seminara kontinuirane profesionalne edukacije, pretplatom na međunarodno indeksirani naučno stručni časopis Poslovni konsultant. FINconsult pruža podršku učesnicima edukacije u rješavanju poslovne problematike sa kojima se susreću. Posebna podrška će biti kandidatima koji se odluče na otvaranje vlastitih računovodstvenih servisa i savjetodavnih agencija.

Nakon svečanosti dodjele certifikata, za sve učesnike edukacije za CR, upriličen je svečani ručak.

Naredni 23.ciklus edukacije za sticanje zvanja Certificirani računovođa (CR) i Ovlašteni revizor (OR) planiran je za mart/april 2018. godine. Prijave su u toku.

Naredna edukacija koju provodi FINconsult je Edukacija za vođenje poslovnih knjiga. Prijave su u toku, a svi zainteresovani se mogu prijaviti i dobiti više infomacija na www.finconsult.ba .

ocijeni
(0 glasova)

 

 

Aplikacije (uskoro)

Kontakti

Redakcija
t: +387 32 664 221
e: antena@jelah.ba
Studio
t: +387 32 667 591
t: +387 32 667 592
e: antena.radio.jelah@gmail.com

Pronađite nas na:

 

Pošalji vijest

Pošalji vijest, fotografiju ili video na Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.